• Goedenmiddag.
    Ik heb een vraag. Ik heb een delonghi magniffica esam 4500.
    Hij zet heerlijke koffie, al jaren. Echter de laatste tijd is hij erg in de war.
    Net of hij niet meer weet wat hij moet doen. Half bakje koffie. Spoelfunctie half afwerken, en dan weet je al dat hij in de war is. Ook een resset heeft niet geholpen, iemand een idee wat dit kan zijn ?

    Gesteld op 19-12-2016 om 15:08 in forum DeLonghi esam 4500 magnifica Misbruik melden
    • Nee de pomp maakt volgens mijn niet een ander geluid. Als hij aan is gezet heb je kans dat hij het goed doet en kan je ook gewoon koffie zetten, meerdere kopjes. Als het niet goed gaat gebeurt het volgende. Je drukt de machine aan en die gaat opwarmen, en spoelen. Als hij klaar staan staat er in het display te fijne maalgraad plaats afgiftegroep. En dat terwijl er nog niets is gezet. Dan gaat het ook fout als je koffie zet. Hij doet alles dan verkeerd. Normaal zet je koffie. Pompt hij even en wacht dan 2 seconde en zet dan de koffie. Maar als hij in de war is pompt hij in een keer door, en stopt hij ook niet meer, dan moet je hem echt zelf stil zetten. Een andere keer krijg je nog geen half bakkie. Hoop dat ik je hierme op weg geholpen hebt over deze storing. Geantwoord op 20-12-2016 om 10:33

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik gebruik niet altijd bonen, maar ook koffie. Hij heeft die melding al aan als je de machine aan zet, er is dan nog niet eens een bakkie mee gezet.
      Ik gebruik regelmatig andere bonen en weet dan altijd de maalgraad aan te passen. Het is puur dat hij niet meer weet waar hij staat of wat hij moet doen. Geantwoord op 21-12-2016 om 08:58

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hij is het ineens weer redelijk gaan doen, laatste tijd geen storing, alleen de pomp maakt soms een geluid dat hij geen water krijgt om door te pompen, dan haal ik het waterreservoir 2 3 milimeter terug en doet hij het weer.
      Maar storing kan natuurlijk weer terug komen. Wat me ook is opgevallen, als je de zetgroep eruit wil halen moet de machine uit zijn, als de machine uit staat wil hij er niet uit. Dan moet ik echt een beetje schudden, hij wordt ergens geblokkeerd. Waar weet ik niet. Geantwoord op 23-1-2017 om 13:28

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • De zetgroep kan je er alleen uit halen als het apparaat uit staat.
      Dat klopt dus. Hij staat dan in de onderste stand waardoor het vergrendelpalletje welke rechtsonder aan de beugel zit ( waar de zetgroep ingaat) door een nokje op de achterplaat ontgrendeld wordt.
      Als de beugel loszit kan hij naar voren komen waardoor dat palletje niet goed ontgrendeld wordt. Door het geheel te bewegen wil het wel eens lukken dat palletje losschiet. Speling beugel t.o.v. transitie systeem controleren dus. Als zetgroep verwijderd is , is het palletje goed te zien rechtsonder aan de beugel. Geantwoord op 23-1-2017 om 13:49

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dankjewel voor je antwoord, ik ga er naar kijken en zal het hier even melden. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar hij doet het de laatste tijd weer prima,
      Er is niets aan gerepareerd, hij is het na een half jaar allerlei storingen te hebben gehad weer goed gaan doen. Meest als ik dat zeg gaat het weer fout. Maar ik ben voorzichtig optimistisch.
      Nogmaals dank voor je reactie. Geantwoord op 26-1-2017 om 09:44

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Wij hebben dit probleem ook gehad, ben toen op internet gaan zoeken en kwam ergens als reactie tegen dat de filter van de zetgroep schoon gemaakt moest worden, die moet je er dan helemaal afschroeven en goed schoonmaken, klinkt raar maar bij ons heeft het geholpen. Hoogstwaarschijnlijk hadden we te vette bonen gebruikt, wij waren toen overgestapt naar de Lidl bonen, weer terug bij de oude bonen geen last meer van gehad. Geantwoord op 7-2-2017 om 15:41

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info