• ESAM 4500 Na schoonmaken zetgroep liep zetgroep vast en staat nu te ver onderin. Lekbak staat klem onder zetgroep. Melding plaats zetgroep. Reset zetgroep brengt zetgroep weer in de te lage positie. In test modus, omhoog omlaag alleen als ik wat met de hand begeleid. Speling. Zag koperen schroefdraad op het draadstaal liggen en dat verwijderd. Ik krijg nu de indruk dat plastic bevestiging zetgroep onderdeel op de draadstaal dol is. In dat plastic bevestigings onderdeel ligt een koperen 'moer' om de draadstaal gegoten in het plastic. Zachter dan het RVS draadstaal en dus dol gedraaid. Is het gebruikelijk dat dit onderdeel wat glijd op de draadstaal? Is dit onderdeel los te vervangen of hele nieuwe tandwiel overbrenging vervangen 7313226111? En hoe is het zo gekomen vraag ik mij toch ook wel af. Klik op deze LINK

    Gesteld op 29-7-2016 om 15:53 in forum DeLonghi esam 4500 magnifica Misbruik melden
    • De kunststof beugel waar de zetgroep inklikt zit met de 2 zichtbare schroeven op de koperen moer van de transitie-unit gemonteerd. Door het draaien van de spindel van de transitieunit gaat de moer op en neer en daarmee de beugel en dus de zetgroep. Als de beugel gescheurd is of de moer te veel speling heeft gekregen komt ook de zetgroep naar voren en kan je de zetgroep niet verwijderen omdat het vergrendelpalletje wat rechtsonder op de beugel zit niet wordt weggedrukt door het nokje op de achterplaat.. Kan je dan alsnog met de hand doen. Nieuwe beugel kost ca € 14,95 , Slider 7332166600.
      Als de moer op de spindel van de transitieunit uitgesleten is moet de transitie unit ,waarvan u de foto geplaatst hebt, worden vervangen. Het partnummer heb je al en als je dit nummer googled kom je vanzelf bij leveranciers en prijzen. ca € 75,- incl motor enz Onder in de transitieunit zit een eindswitch die gemist wordt bij dit soort slijtage,s waardoor het geheel in neerwaartse beweging niet gestopt wordt en dus vast loopt.

      Ja, waarvoor gaan onderdelen stuk. Altijd een goede vraag.
      Laat even weten wat defekt is en of probleem is opgelost. Geantwoord op 29-7-2016 om 17:33

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Zat eindswitch bij de unit?
      Ik zou de defekte transition unit bewaren. Het kunststof gedeelte wil ook wel eens breken.
      (en er zit ook nog een eindswitch op) Geantwoord op 3-8-2016 om 09:05

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info