• ik heb 2 vragen
    1 kan mijn zetgroep niet verwijderen, ik heb het idee dat hij links blijf vastzitten
    zetgroep staat in de onderste stand.
    ik heb ook gelezen dat er rechts onder de zetgroep een palletje zit maar ik het niet vinden
    2 bij het koffie zetten bromt en knort de machine verschrikkelijk maar er komt geen water,
    wie wat wat de oorzaak is en kan mij oplossing bieden

    Gesteld op 25-4-2016 om 12:31 in forum DeLonghi esam 4500 magnifica Misbruik melden
    • Het palletje zit rechtsonder aan de beugel waar de zetgroep inklikt.
      Als je het gevonden hebt en de zetgroep eruit is moet je even controleren of de beugel nog goed op zijn plek zit. Als de beugel naar voren "gebogen" is wordt het palletje niet weggedrukt in de positie waar de zetgroep uitgenomen kan worden. Om de juiste uitgangspositie van de zetgroep te krijgen even de stekker in en uit stopcontact doen. Apparaat doet dan zelfdiagnose en gaat naar startpositie.

      Grommen van waterpomp zonder levering van water kan betekenen dat het terugslagklepje, gevormd door een 3 mm kunststof balletje, blijft plakken cq hangen. Geantwoord op 25-4-2016 om 13:18

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • kunt u mij zeggen waar het terugslagklepje zit?
      ps de zetgroep heb ik kunnen verwijderen en schoon gemaakt in lauw water dankzij uw tip, bedankt. Geantwoord op 25-4-2016 om 21:27

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • De pomp zit achter de achterwand die je hiervoor moet verwijderen..
      De pomp is dat rode vierkante blok.
      Boven de pomp zie je een dunne en dikke kunststof leiding. De dunne leiding is de persleiding van de pomp. Als je die volgt tot aan het verwarmingselement kan je hem daar losnemen. De slang in bv een plastic flesje hangen en dan het apparaat aanzetten. Tijdens opwarmen start de pomp en kan je zien of de pomp werkt. (zorg dat er geen water in de machine spuit.) Als apparaat is opgewarmd kan je door warmwater te tappen de pomp ook laten pompen. Als pomp werkt weer aansluiten en testen of alles weer werkt.
      Zo niet moet de pomp verwijderd worden om de bovenzijde van het kunststof pompgedeelte los te maken . Het kunststof pomp gedeelte kan uit het vierkante spoelelement gehaald worden door de 2 schroefjes te verwijderen.
      Pompgedeelte kan je openen door het boven en onder gedeelte naar elkaar toe te drukken en een kwart slag te draaien zoals bij een autolampje met bajonet sluiting. Voorzichtig uit elkaar nemen en goed opletten hoe het in elkaar zit. Bovenin zit het kunststof kogeltje (terugslagklepje)tegen een veertje . Controleren of kogeltje in veertje blijft "plakken"

      Bijgaande link gaat naar filmpje hoe achterkant apparaat te openen. 4 schroefjes.
      Klik op deze LINK


      Geantwoord op 25-4-2016 om 22:29

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info