• Ik heb al een paar jaar een del longhi magnifica.
    Maar hij maakt ook al een hele tijd bij het koffie maken een heel scherp piepend geluid en dat wordt hoe langer hoe erger.
    Ik heb al aan de achterkant gekeken,maar ik er niets aan zien.

    Mvg,

    Ruud

    Gesteld op 29-5-2015 om 13:47 in forum DeLonghi esam 4500 magnifica Misbruik melden
    • Hallo Ruud, ik heb hetzelfde apparaat met hetzelfde probleem. Ik heb het apparaat overal waar ik bij kon gereinigd. Volgens mij piept ie in het gedeelte waar je niet bij kan.. Waarschijnliik moeten de bewegende delen en op een of andere manier gesmeerd moeten worden. Misschien dat een expert van DeLonghi kan aangeven hoe je dat moet doen.
      Mvg, Coen Geantwoord op 1-6-2015 om 12:08

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
    • Ik ben geen expert van de Longhi maar je zou de spindel waar de zetgroep mee op en neer bewogen wordt eens kunnen smeren met WD40, Siliconenspray of iets dergelijks.
      Als je de zetgroep eruit neemt zie je de beugel waar hij ingeklikt wordt.
      Als je deze beugel demonteerd (2 schroefjes) dan zie de spindel beter en ook het blokje waarmee de zetgroep over de spindel op en neer gaat kan je dan goed smeren.

      Laat even weten of je hier wel of niet het piepen mee hebt opgelost.

      Controleer gelijk even of de beugel die je hebt gedemonteerd niet aan de achterzijde is gescheurd daar waar hij gemonteerd zit..Hier komen redelijk grote krachten op en raken daardoor nogal eens defekt. Geantwoord op 1-6-2015 om 12:23

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Het piepen (metaalschurend geluid) wordt volgens mij veroorzaakt aan de achterzijde van de spindel. Dus niet via de voorzijde! Zijkanten eraf halen, dan zie je de motor met spindel aan de achterzijde (misschien moet je de bovenste boiler even loshalen). Daar loopt het hele mechanisme over een metalen plaat. Omdat die van mij defect was moest ik alles verwijderen, en ik zag dat er diepe krassen inzaten..... Geantwoord op 26-6-2015 om 13:19

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Absoluut géén WD 40 gebruiken, dan kan je apparaat weggooien!
      De koffie smaakt dan van geen kant meer en schoonmaken helpt dan niet meer. Geantwoord op 2-8-2018 om 10:43

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dit is de oplossing! Zet het apparaat uit, haal de zetgroep eruit. Je ziet nu de houder met twee schroefjes, torx, losdraaien. Neem de houder eruit, getver wat vies. Schoonmaken dus en ontvetten. Een drupje olie op de "glijdende" delen, twee iets hoger liggende nylon strips, met de vinger verdelen. Ook een drupje op de spindel in de machine. Terugzetten en genieten van de rust. Geantwoord op 3-11-2019 om 13:34

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info