• Ik heb een Delonghi Esam 4500 en heb hierover een technisch vraagje. Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Het apparaat geeft namelijk geen heet water meer, koffie zetten wil nog wel. Maar ontkalken, water tappen etc. niet.

    Het volgende heb ik al gedaan:

    - Witte tuitje waar je het watertap-onderdeel in klik is schoon.
    - Slangetje vanaf het witte tuitje naar de magneetklep is schoon.
    - Slangetje vanaf de magneetklep naar achteren, naar het verwarmingselement is schoon.

    Het volgende heb ik vervolgens geprobeerd. Ik heb het slangetje van de magneetklep naar het verwarmingselement gedemonteerd. Vervolgens heb ik gevraagd om water. Met een bakje onder het slangetje gebeurde er nog steeds niets. Het warmte element wordt wel warm. Je hoort de pomp zachtjes brommen, niet zo hard. Maar er komt geen water.

    Nu lees ik hier op dit forum dat velen dit probleem al hebben gehad, maar dat het vaak het magneetventiel aan de voorzijde is. Dat zou best kunnen, omdat als ik op het kraantje druk voor heet water zie ik dat er stoom en heet water beneden in de lekbak terecht komt en zo te zien net achter het kraantje. kan ik nu zo'n ventiel kopen en vervangen. is het openmaken van de machine eenvoudig, wie kan mij wat uitkeg geven hierover?

    Gesteld op 17-4-2015 om 18:12 in forum DeLonghi esam 4500 magnifica Misbruik melden
    • Enige onderwerpen terug staat een link naar you tube hoe het apparaat open te maken.
      Vraag of het eenvoudig is machine open te maken komt mij vreemd over omdat u beschrijft wat u met de slangen hebt geprobeerd.
      Dit kan alleen als het apparaat open is gemaakt.

      In de testmodus, ook hiervoor al beschreven, zijn de 2 elektrische kleppen te testen door ze aan te sturen. (EV1 en EV2) Dit zou u eerst kunnen doen.

      Als machine gedemonteerd is (de behuizing verwijderd) is achter het deksel waar de display in zit het magneetventiel (elektrische klep=EV) van de warmwatertap te zien.
      Door nu water te tappen (kijk uit voor aanraken delen onder spanning) is wellicht te zien waar
      lekkage zit. De dunne witte kunststofleidingen zijn de persleidingen.Pomp kan 15 bar leveren.
      De grotere zachte kunststofleidingen van de beide EV,s en het stoomelement zijn lekleidingen.

      Vrijwel alle onderdelen zijn los verkrijgbaar via onderdelen winkels. Geantwoord op 17-4-2015 om 18:59

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • sorry ik had het verhaal gekopieerd omdat het overeen kwam met mijn storing, echter vergeten dat deel van het openmaken te verwijderen! inmiddels heb ik wel de machine opengekregen het magneetventiel aan de achterkant lijkt ok. het water stroomt erdoor maar aan de voorkant in de smalle skangetjes is geen beweging van water te zien. wat wel te zien is dat het lekt maar precies achter het kraantje volgens mij maar dat gedeelte is niet open te krijgen ik heb ook geprobeerd de gaatjes waar het kraantje op bevestigd wordt door te prikken maar een sateprikker haarspeld is te dik ben nu op zoek naar iets waarmee ik dieper in het gaatje kan komen om verstopping uit te sluiten. hoe kan ik eigenlijk testen of het voorste magneetventiel in orde is. bij voorbaat dank voor Uw antwoord. Geantwoord op 18-4-2015 om 09:36

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Rectificatie,
      De lekleidingen, de grotere zachte kunststofleidingen , zitten alleen op de magneetklep (de klep die de water toevoer bij het koffiezetten verzorgd) tussen de beide verwarmingselementen en aan de perszijde van de pomp.
      De eventuele afvoer komt terecht in de lekbak. Geantwoord op 19-4-2015 om 10:50

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info