Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 12 Naar de handleiding
Nederlands Specificaties 4 Naar de handleiding
658862

Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum aan andere eigenaars.

Spelregels
1

Forum

Danfoss-RA-2980

Zoeken resetten

  • Nadat ik de oude Danfoss kraan heb verwijderd wil ik een nieuwe plaatsen, een RA2980. Hoe doe ik dat? Gesteld op 12-12-2023 om 11:29

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ik beschik over een Danfoss thermostaat kraan op de radiator in de badkamer. Wij verluchten 365 dagen per jaar de badkamer via het vensterraam op "valstand", dus ook in de winterperiode. Wanneer dan de buitentemperatuur om en bij de 5 graden ligt, gaat de radiator toch warmte geven, zelfs met de kraan op *, dus zogezegd volledig dicht. Hoe kan ik dit oplossen, in deze kostbare energie tijden. Kan ik de "voeler" op één of andere wijze dermate afschermen, bedekken, zodat de buitentemperatuur geen vat heeft en de radiator niet opwarmt?
    Met dank voor een reactie.
    Met vriendelijke groeten
    Marc Van Beveren, B- 1910 Kampenhout Gesteld op 24-9-2022 om 15:43

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Wellicht laat, maar goed beter laat dan nooit..
      Het lijkt me niet verstandig om de temp. in welke ruimte in een woning dan ook waar een verwarming staat, zo laag te brengen dat het rond de 5 graden wordt. Ik begrijp uw principe van veel ventileren in een dergelijke ruimte maar doorslaan kan ook, zoals ik in uw geval de indruk krijg. Nu ken ik uw woonsituatie niet, echter de vorstbeveiliging van uw radiator schiet aan als u de temp. zo laag laat komen, en dit is om veiligheidsredenen! Als u bevroren leidingen wilt dan moet u dit vooral zo continueren, echter adviseer ik u om ook ter voorkoming van schimmels en te grote condensvorming ruimtes zowel te ventileren als te verwarmen en een bodemtemp. van 12-15 graden aan te houden. Helaas kost dit geld idd qua energie, maar u moet dan ook gewoon niet een badkamer 24/7 gaan ventileren met lucht van buiten in de koudere maanden.. dat is nergens voor nodig.
      Andere mogelijkheid is dat uw radiatorknop blijft hangen door mogelijk opgehoopt vuil. Online kunt u wat info vinden via klusidee fora e.d. hoe de knop te verwijderen en opnieuw in/af te stellen, mogelijk ligt hier ook een probleem. Echter adviseer ik u, lager dan 10 graden in een ruimte zou ik echt niet doen waar een verwarming staat... Geantwoord op 30-11-2023 om 13:00

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • De monteurs hebben de kraan verticaal, bovenop de warmtebron gemonteerd. Kan dat? Gesteld op 3-3-2022 om 10:19

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dat kan maar je krijgt dan wel een foutmarge in temp,omdat kraan eerder dicht gaat.in de hal heb ik de kraan ook zo gemonteerd.dan zet ik de kraan helemaal open en wordt de temp 20 graden.I.p.v. 23/25 graden Geantwoord op 5-3-2024 om 09:33

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • HOE KAN IK DE VASTE VOELER VAN DE RADIATORKRAAN AFHALEN ? Gesteld op 3-1-2020 om 11:06

    Reageer op deze vraag Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Danfoss RA 2980 handleidingen

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

  • lees eerst de handleiding door;
  • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
  • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
  • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
  • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
  • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
  • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.



Info