• Onze Combin Air 2,5/24/33 geeft al enkele weken de code CA 10. Volgens de handleiding is er dan een probleem met de warmtepomp. Die werkt dan ook niet op dit moment. Elke dag probeer ik door te recetten de warmtepomp weer aan de gang te krijgen.
    Het huis (vloerverwarming en de radiatoren) worden warm. Waarschijnlijk werkt de Cv - ketel wel. Cv water staat op 1.3. En bij warm water brandt een oranje vlakje. Hoe kan ik dit oplossen?

    Gesteld op 4-1-2019 om 12:57 in forum Daalderop Daalderop CombinAir storingshandleiding Misbruik melden
    • Deze code geeft aan dat het systeem geen verschil tussen persgas- en verdampingstemperatuur heeft. Controleer het systeem op lekkages koudemiddel en werking compressor. Vervang desgewenst het warmtepompdeel.

      Met vriendelijke groet,
      Itho Daalderop Webcareteam Geantwoord op 7-1-2019 om 11:46

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Oké, bedankt. In de gebruikershandleiding had ik dit beschreven stuk ook gelezen. Dacht dat er op eenvoudiger manier ook iets aan te doen was.
      Ik nodig binnenkort een verwarmingsmonteur bij mij uit. Die zal er dan een keer goed naar kijken. En uit jullie antwoord maak ik op dat het een serieus probleem is.
      Groeten, Gérard Lambooij Geantwoord op 7-1-2019 om 21:22

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Binnenkort komt er van Daalderop een servicemonteur. Bij mij in de buurt (Rosmalen) zit een servicebedrijf (Naruto). Via de website van IhtoDaalderop gevonden. Kom na de verleende service op terug. Geantwoord op 8-1-2019 om 22:03

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Nadat Naroto een onderdeel op de warmtepomp had vervangen (compressor clixon vernieuwd). De warmtepomp heeft welgeteld 3 weken goed gewerkt. Nu doet de warmtepomp niets meer.
      Bij het volgende bezoek van de servicemonteur van Naroto was de diagnose: vervangen van de warmtepomp. Kosten 2000 euro. Maandag nog een andere servicemonteur ernaar laten kijken, maar ook die kreeg de boel niet aan de gang.
      Wat ik zou willen weten is of nu de warmtepomp uitstaat er een mogelijkheid is om toch de CV gewoon te laten werken. Die kan nu geen warmte leveren, vanwege de kapotte warmtepomp. Het tapwatercircuit werkt wel, dus warm water is oké. Geantwoord op 13-2-2019 om 22:37

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Warmtepomp losmaken met stekkertje. Dan blijft een gewone HR ketel over en bespaar je heel veel op de stroomrekening. Onze Combinair werkt al jaren zonder warmtepomp. Minder geluid en kostenbesparend. Geantwoord op 2-3-2019 om 15:26

      Waardeer dit antwoord (16) Misbruik melden
    • Dank je voor deze tip. Helaas is mijn Daalderop vorige week vervangen door een gewone CV. Die doet het tot nu toe perfect.
      Mijn vrouw en ik hadden ook al een second opinion laten doen. Omzetten van die stekker had ik graag daarna nog wel een keer willen proberen en weten. Maar los daarvan zijn wij blij dat we nu een goed functionerende CV hebben. Het is de IntergasHRE 36/30. Merken dat die veel krachtiger, zuiniger en stiller dan de Daalderop CV. De techniek van de Intergas CV is beter en er is veel minder kans op kapotte onderdelen als een driewegklep. Die is in dit systeem niet nodig.
      Hadden na een aantal kostenposten op de CV vorig jaar en dit jaar de warmtepomp geen vertrouwen meer in het geheel. Bovendien hebben we gemerkt dat Daalderop ook niet erg meewerkt en meedenkt in een redelijk oplossing! Geantwoord op 2-3-2019 om 18:47

      Waardeer dit antwoord (6) Misbruik melden
    • This Daalderop CombinAir equipment is a disappointment and the customer service is a shame. I wonder if there is any organization or legal procedure that can assist the victims of this scam. Any suggestion?
      Geantwoord op 15-3-2019 om 18:31

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Al 10 jaar een Daalderop Combinair apparaat in gebruik. Kostte ca 6500 aanschaf. Heeft inmiddels ca 4000 aan reparaties gekost. Warmtepomp is ronduit knudde. Gelukkig wijst IthoDaalderop alle verantwoordelijkheid altijd af. Het is een verdrietig stemmend voorbeeld van een producent. Nooit meer. Geantwoord op 19-10-2019 om 17:12

      Waardeer dit antwoord (12) Misbruik melden
    • N.a.v. een foutcode (CA10) op onze combinair hebben wij twee weken geleden de warmtepomp uit laten zetten. Echter zien wij op het display nu weer de CA10 code terug komen. Lijkt mij dat dit niet zou moeten kunnen toch? Geantwoord op 24-1-2022 om 16:34

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info