• hallo allemaal,

    ik heb al een jaar of 5 een combinair en ik heb een terugkerend probleem in de winterperiode (heb nog geen winter meegemaakt zonder probleem..) waarvan ik hoop dat iemand mij hiermee kan verder helpen, in de tijd dat ik de ketel heb ik geleerd dat er maar weinig mensen bij mij over de vloer zijn geweest die echt verstand hebben van deze ketel.
    mijn installatie draait in systeemcode 9 LT en HT zone en heeft 2 ruimtethermostaten, nu is het zo dat de warmtevraag (2) enkel wordt getoond voor de HT zone en niet voor het LT warmtepomp deel. Het bijschakelen van het gasdeel bij de warmtepomp heb ik van 120 naar 30min gezet.

    mijn probleem is dat elke winter een aantal keer het systeem niks meer doet/lijkt te doen. er staat dan geen melding op het display (gewoon 0 en de systeemdruk) terwijl een of beide thermostaten langdurig vragen. oplossing in deze situatie is de warmtepomp even stroomloos te zetten, en 2x reset te drukken op het gasdeel gevolgd door het inhouden van reset totdat er -- komt te staan. hierna komt het hele spel weer op gang.

    Afgelopen week niet thuis geweest, thermostaten lager gezet naar 17 graden en bij terugkomst stond de ketel weer op 0 niets te doen terwijl beide thermostaten vragen in een zeer koud huis (14 graden), na een nachtje slapen was dat nog steeds zo. Resetten helpt voor een uur of 8 en daarna staat ie wederom op 0 en moet ie weer een reset hebben. Het huis weer op temperatuur krijgen lijkt een langdurig proces te worden voor mijn combinair.

    Uitlezingen warmtepomp:
    H ca14, J Ce, L Cc03.
    een tekort van warmte afname lijkt geheel niet plausibel aangezien de vloer nog aan het opwarmen is (ook tijdens bijmenging uit het gasdeel) en er koud water teruggaat naar de warmtepomp.

    groeten, marcel

    Gesteld op 28-2-2014 om 23:07 in forum Daalderop Daalderop CombinAir storingshandleiding Misbruik melden
    • Hoi, ik heb een soortgelijk probleem: thermostaat staat aan, maar ketel geeft een "0" aan. Wanneer ik m reset stroomt er warm water naar de vloer, maar dit duurt maar korte tijd.

      Heb je ooit een oplossing gevonden? Geantwoord op 6-12-2014 om 21:02

      Waardeer dit antwoord (6) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info