• C3 start niet met warme motor. Wel direct na het rijden, maar na 10 min. niet meer. Na ong 45 min weer wel. Koude start altijd ok. Kan op internet geen duidelijke oorzaak vinden en wil garage niet laten zoeken. Accu en startmotor zijn in orde.

    Gesteld op 11-4-2015 om 07:50 in forum Citroen C3 Misbruik melden
    • Misschien de bougie die niet vonkt of de dynamo is stuk dank zou ik paar keer op de dynamo proberen te slaan met een hamer dan zou die moeten werken Geantwoord op 16-4-2015 om 10:22

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • mij citroin c3 irst ging tie 10 minuten niet meer je moet dan half uurtje wacten dan starten na 10 minuten nou doet tie helemaal niks meer hij doet aleen gaggagagagagagaga ik wil gaarg antword mijn amil is m-elkhattouti@hotmail.com bedankt Geantwoord op 18-4-2015 om 09:57

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dat de C3 niet meer start bij warme motor ligt niet aan de dynamo en ook niet aan de accu. Dus dat kan je uitsluiten. Hij start immers wel koud! Het kan een zogenaamd vapor lock zijn. Dat is een benzinebel door hitte. De Benzine in de benzine leiding staat stil (want de automotor is uit), en door de warmte van de motor verdampt er benzine in de leiding. Daardoor ontstaat een 'lucht'bel en stroom de bezine niet bij het opnieuw starten. Afkoelen zorgt voor condenseren en dan stroom het weer. Waarom gebeurt dit niet tijdens het rijden? Omdat de bezine stroomt en dus geen tijd krijgt om te verdampen. Iets anders kan ik nu even niet bedenken. Geantwoord op 19-4-2015 om 20:01

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • ik ben geen kenner van C3benzine ( rij met C3diesel) maar ken wel probleem vaporlock van met Panhard24 en Tatraplan: dat lost men op met effe wachten of beter 'n natte vod op de naftpomp leggen om die af te koelen
      ( die luchtgekoelde motoren worden vooral bij sterke hitte soms onvoldoende afgekoeld)
      (proberen maar op je watergekoelde C3 als je onder de motorkap iets vindt wat op 'n benzinepomp lijkt? vergeet uw vod achteraf niet weg te nemen!)
      (meld aub resultaat (goed of slecht) op deze interessante site!) Geantwoord op 16-7-2022 om 18:53

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info