• hoelang draait een cv pomp van een cv bosch HRC30 normaal ,bij ons draait de pomp continu door ook als het water afgekoeld is
    Vr.Gr.Wim

    Gesteld op 13-11-2011 om 16:59 in forum Bosch 30 HRC Misbruik melden
    • Wij hebben hetzelfde. Gasbesparing? door Hr maar electra meerverbruik door CVpomp van 85 Watt welke voortdurend loopt. Ook met CV water van 27 graden blijft de pomp draaien!

      Alleen bij 2 graden verlaging op de thermostaat gaat eindelijk de pomp uit
      Daarbij maakt de pomp veel lawaai en trilling in de leiding vanaf de ketel.

      Vorige CV van Vaillant hoorde je niet dat de pomp liep.
      Ketel is van oktober 2011 en heeft inmiddels z'n 2e pomp. Niets veranderd overigens; blijft trillen, alleen nu een slijpend geluid erbij gekregen en daarnaast is in het programma C en D niets meer te wijzigen.
      Bij de vorige pomp merkte je duidelijk snelheid/drukverschil.

      Misschien heeft Bosch de verkeerde pomp gemonteerd? Modulerend zou het moeten zijn maar of deze dat nu nog doet...

      Ontevreden over Bosch HRC II Geantwoord op 6-2-2012 om 13:01

      Waardeer dit antwoord (6) Misbruik melden
    • Hallo, ik heb hetzelfde probleem. De pomp gaat bijna nooit uit. En maakt in ons geval een heleboel lawaai.

      Hoe is dit opgelost?

      Groet Herman Geantwoord op 13-1-2015 om 21:45

      Waardeer dit antwoord (6) Misbruik melden
    • Ja, hetzelfde bij mij. Een medewerker van BOSCH heeft mij een paar jaar geleden op tamelijk chagrijnige toon gezegd dat de pomp altijd draait. Dit klopt niet met wat er in de handleiding staat. Inderdaad: een modulerende HR ketel met verspilling van stroom door die pomp, die niet echt energiezuinig is. Hij maakt overigens weinig lawaai. De stand van het toerental maakt flink wat uit. In mijn geval, met 10 radiatoren is de middenstand (2, in te stellen op het pomphuis) voldoende en levert weinig geluid op. De ketel is van 2003.
      Ik heb ontdekt dat als je in de Heatronic in menuoptie 2.2 (zie de handleiding) de pompschakeling op 3 zet de pomp in ieder geval tijdens Vertrekken en Slapen stilstaat. Stand 3 is eigenlijk voor een weersafhankelijke regeling, maar werkt ook bij een gewone (al dan niet modulerende) kamerthermostaat.

      Groet, Leon
      Geantwoord op 1-1-2016 om 18:00

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
    • Even een aanvulling op mijn vorige reactie. Pompschakeling 3 had wel het gewenste resultaat bij mijn vorige Honeywell Chronoterm IV Modulation, maar niet bij de Chronoterm Touch Modulation. Andere communicatie blijkbaar.
      Groet, Leon Geantwoord op 15-1-2016 om 14:06

      Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info