• Reactie op Robert (5-9-2010 10:45:34)
    Vaatwasser is zo inderdaad functionerend te krijgen; heb ipv een lagerbusje een afgezaagd stukje buis van rond 9 buiten en rond 5 binnendiameter gebruikt. Verwijderen van grafieten busje was moeilijk maar gelukt mbv. schroevendraaier en subtiel hamer gebruik om het te verpulveren, dan uitspoelen.

    Het pomphuis zat overigens vol met zand, het lijkt erop dat de pomp als laagste punt al het zand verzamelt. Het zand komt ook een beetje achter de rotor (die dus in het afwaswater draait!) terecht, en vernielt daar de grafieten busjes langzaam/

    Gesteld op 6-5-2011 om 21:19 in forum Bauknecht GSFS 6440 WS Misbruik melden
    • Inderdaad, er komt een substantie met zand achter de rotor. Dit resulteert in het niet meer draaien van de pomp. Deze schakelt op de clickson uit en na een tijdje gaat de machine afpompen. Demonteer de pomp, verwijder de bajonetsluiting en wip het kunststof plaatje achter de rotor los. Nu de zaak goed reinigen en controleren of de grafieten lagerbus niet versleten is. Als alles nog redelijk er uitziet, een beetje siliconenvet op de uiteinde van de as smeren en op de rubberen afsluitring van het bajonethuis. Dan alles weer monteren, let op duw de pvc plaat weer goed in zijn passing. Met nieuwe slangenklemmen de rubberen slagen weer aansluiten. Let op, neem smalle klemmen!!
      Ik heb zelf de pomp eerst los op 230 volt aangesloten om zeker te weten dattie goed draait. Anders heeft het geen zin om hem terug te plaatsen. Bij mij liep de machine weer als een zonnetje. Ik denk wel dat als er weer een storing komt, dat het aan de pomp zal liggen. uiteindelijk gaat het lager erin stuk. Geantwoord op 12-6-2012 om 21:44

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info