• Wie heeft een oplossing?
  Momenteel is onze Beosound 3000 (bouwjaar ca. 2001) aangesloten op coax kabel bij Telfort. Telfort stopt op termijn hier met coaxsignaal (want er is hier thuis ook glasvezel)
  Hoe kunnen we onze Beosound van glasvezel-signaal voorzien? Wie heeft een oplossing : snoertje of verloopkabeltje of kastje of

  Gesteld op 16-11-2018 om 18:38 in forum Bang Olufsen 3000 beosound Misbruik melden
  • Momenteel is uw modem aangesloten op een coaxkabel en deze wordt vervangen door glasvezel.
   Glasvezel stopt bij uw modem, vanaf het modem gaan er signalen naar de tv en de radio gewoon via coaxkabel!
   Geantwoord op 23-12-2018 om 13:06

   Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
  • Dank voor uw antwoord en meedenken. Maar toch zijn we er niet!
   Bij ons is de situatie als volgt; vanuit het huidige Telfortmodem komt (1) een digitaal glasvezel-signaal naar de huiskamer-tv, maar ook (2) een analoog-signaal naar de signaalversterker voor de overige tv’s en B&O radio. Telfort stopt met dit laatste.
   Wij krijgen van Telfort een nieuw drie-in-een modem met alleen een digitaal-glasvezel signaal. Mijn vraag is hoe kan ik hierop de analoge B&O radio aansluiten?
   Of toch maar een “ouderwetsche” FM-antenne? Geantwoord op 23-12-2018 om 21:29

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik heb dezelfde situatie met een Ziggo analoog signaal naar mijn Beosound 3000. Om een digitaal signaal om te zetten naar analoog signaal is een zg DAC nodig, een digital analog converter. Kijk eens op Hifi.nl naar een (oud) artikel over de DAC. Ze zijn er in heel veel uitvoeringen, kwaliteiten en prijzen. Ik hoef nog niet over, dus wacht ik nog met aanschaffen. Maar ik heb de praktijk gezien bij familie. De DAC wordt aangesloten op de router van Ziggo voor de input en dan naar de BeoSound met analoog signaal. Kies wel een goede DAC uit! Succes. Geantwoord op 1-1-2019 om 10:28

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info