• De Argon Stream 2m stop met spelen en blijft hangen in press play, hoe kan ik dit voorkomen? Enige oplossing is stroom verbreken en werd opnieuw opstarten. Gebeurd teveel Heeft iemand een oplossing?

    Gesteld op 1-3-2018 om 11:57 in forum Argon Stream 2 Misbruik melden
    • Dit overkomt mij ook, zo'n 2 keer per week.... maar alleen icm spotify.
      Ik sluit altijd mijn app/device, en bij opnieuw willen gaan gebruiken wordt soms 'press play' getoond. Het schermpje toont het laatst getoonde spotify nr. Ik kan de radiostations dan wel streamen, maar spotify niet. Stekker eruit is de oplossing...... Geantwoord op 28-8-2018 om 13:46

      Waardeer dit antwoord (16) Misbruik melden
    • Hier ook hetzelfde probleem..
      Stekker eruit is vooralsnog de enige oplossing..
      Een update zou fijn zijn..
      En idd alleen bij spotify
      Er zit ook geen *play" knop op de afstands bediening Geantwoord op 12-12-2018 om 17:50

      Waardeer dit antwoord (8) Misbruik melden
    • Ik heb ditzelfde probleem sinds 2016 en nog steeds moet ik de stekker eruit trekken om spotify weer te kunnen luisteren. Zeer irritant. Moet toch een keer opgelost kunnen worden ????? Geantwoord op 17-1-2019 om 13:05

      Waardeer dit antwoord (6) Misbruik melden
    • Het probleem komt mij bij Spotify bekent voor. Ik heb gemerkt dat het bij mij alleen optreedt bij bepaalde albums uit de bibliotheek. Andere albums zijn wel gewoon af te spelen/te starten. Wanneer ik een album, dat niet uit de bibliotheek te starten valt, vanuit 'zoeken' start dan werkt alles naar behoren. Dit werkt ook wanneer mijn Argon streamer 3M vast staat in 'Press Play' . De work around (bij mij) is niet meer vanuit de bibliotheek starten maar alleen nog vanuit de zoek optie. Met de laatste update van de Spotify app is dit minder omslachtig dan het misschien lijkt. Geantwoord op 10-11-2019 om 08:19

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Ik heb de Argon Stream2 verplaatst. Weg van eventueel storende bronnen zoals andere apparatuur. Hij lijkt mij nu een stuk stabieler. Geantwoord op 27-12-2019 om 22:23

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Ik deed bij problemen ook de stroom eraf, maar heb een snellere methode ontdekt:
      In spotify ‘apparaat vergeten’ en daarna weer kiezen! Geantwoord op 28-11-2020 om 10:55

      Waardeer dit antwoord (8) Misbruik melden
    • Ook ik ondervind ditzelfde probleem, eigenlijk vandaag pas voor het eerst en ik heb eigenlijk van alles al gedaan, Argon opnieuw installeren (naar fabrieksinstellingen), modem met wachtwoord opnieuw ingegevoerd etc, etc, etc.

      Waar ik net wel ben achtergekomen.... ik was opnieuw bezig met alles nalopen (dus de instellingen), terwijl ik muziek op had staan van Spotify en wonderbaarlijk gooit ie hem er nu niet meer uit, dus gewoon in je menu bladeren (bijv. je instellingen overzicht tonen in je display) en hij blijft het gewoon doen, dus je beginscherm met de titel, naam etc. veroorzaakt het probleem! Succes allen, hopelijk voor jullie nu ook de (tijdelijke) oplossing!

      Groet, Martijn Geantwoord op 21-9-2023 om 22:03

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Hier ook precies hetzelfde probleem met de Argon Stream 3. Volgens Hifi Klubben, waar ik de Argon gekocht heb, is het: " momenteel helaas een bekend probleem met Spotify. Er is een bug ontstaan bij een update aan Spotify Connect waardoor dit gebeurd. Er wordt bij Spotify gewerkt aan een oplossing, maar die is er op het moment helaas nog niet."
      Als alternatief verbind ik nu mijn telefoon via Bluetooth met de Argon en speel op die manier Spotify ;)

      Groet, Jeroen
      Geantwoord op 22-9-2023 om 11:03

      Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden
    • Nog een tip, stuur de Argon Audio aan met je iPad door de nieuwste versie van Undok te downloaden, selecteer op je iPad je apparatuur (netwerk) dan gooit ie hem er ook niet uit! Geantwoord op 3-10-2023 om 19:03

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info