• Mijn multimeter AL72D werkt niet altijd. De meetsnoeren geven niet altijd contact met het toestel. De aansluitpin naar het toestel komt soms los met gevolg dat er geen spanning of geen weerstand gemeten wordt.
    Dit levert gevaarlijke situaties op. Wanneer je een controle doet of een draad spanningsloos is, kan je niet met zekerheid zeggen of deze wel degelijk spanningsloos is want de kans is groot dat je aansluitsnoer niet doorgeeft.
    Wat kan hieraan gedaan worden

    Gesteld op 15-11-2014 om 09:10 in forum Aldi AL72D Misbruik melden
    • L.S.,
      Vermoedelijk op te lossen door twee dingen te doen:
      1. De isolatie bij de connectors aan toestelzijde enkele mm in te korten. Je moet de pen zien. Gaat deze er in ieder geval helemaal in.
      2. Als je op de kopse kant van de connectors kijkt - toestelzijde - zie je een koperen contactpen die uit 4 delen bestaat en veert. Pak een priem en buig voorzichtig de vier delen uit elkaar. Hierdoor wordt de pen dikker en komt deze beter klem te zitten in het toestelcontact.
      Succes en vooral met uw Rode Duivels!
      René. Geantwoord op 15-11-2014 om 10:02

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Alee mijnheer dit is een belgische meter, ik heb er drie geruild bij de Aldi. Doe de rode draad in de com ingang en de zwarte in /V en hij meet bij wel!

      Wim Geantwoord op 29-12-2014 om 14:06

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info