• Heb via Canal digital een nieuwe ontvanger gekocht M7 SAT 801 met een dubbele LNB. Ik ontvang wel de kanalen van Astra 1 maar niet die van Astra 3, ook de radio signalen komen niet door. Iedere keer als ik de set aanzet is hij ca2 a 3minuten aan het booten. Het enige wat in van canal digitaal hoor is dat mijn schotel goed moet uitrichten. Maar ik ben nu inmiddels 3 weken aan het prutsen maar de Astra 3 nog niet gevonden. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat de instelling zo gevoelig is dat deze nauwelijks te vinden is. De software versie is 2.10a dus dat lijkt ook niet het probleem. Kan de ontvanger gewoon defect zijn?
    Als iemand een oplossing heeft dan hoor ik het graag
    Groet
    Thijs

    Gesteld op 11-7-2014 om 16:44 in forum M7 SAT801 Misbruik melden
    • De uitrichting van de schotel is inderdaad heel gevoelig. Maar eerst moet je nakijken of je BVN ontvangt. Indien dit zo is, dan staat de schotel al ongeveer goed. Het is dan een kwestie van milimeters, ook de schuinstand van de kop eventueel een fractie verdraaien en de helling van de schotel een heel klein beetje wijzigen.
      Een beetje geluk is nodig. Bij mij is het soms OK op enkele minuten, en soms zit ik er een paar uur mee te knoeien.
      Succes
      Michiel Geantwoord op 12-7-2014 om 00:09

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Start tijden ongeveer voor de M7 SAT801:
      boot vanuit stroom inschakelen => 32 seconden
      boot vanuit standby => 32 seconden

      Bij het uitrichten moet met de Canal Digitaal LNB met dubbele kop;
      Astra1 op poort 1 (DiSEqC 1.0 -> 1)
      Astra 3 op poort 2.(DiSEqC 1.0 -> 2)

      Als bij automatisch DiSEqC installatie Astra1 op poort 2 komt dan de schotel een beetje naar links of rechts afhankelijk of Astra 1 (19.2) of Astra 3 (23.5) in het midden van de schotel staat. (lnb houder aan de schotel)
      Geantwoord op 14-7-2014 om 12:43

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hi Thijs,

      Heb je wel een correcte LNB?
      Als je een single LNB hebt werkt het sowieso niet, als je een duo of triple hebt wel, maar dan alleen als je hem correct hebt uitgericht.
      De SAT801 is speciaal gemaakt voor M7 en heeft sowieso de juiste instellingen.
      Verder zou je in het menu van de Sat 801 kunnen zien of je signaal per satelliet sterk genoeg is.

      Ik hoop dat dit je verder helpt. Geantwoord op 14-7-2014 om 16:42

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ben al 3 zomers aan het prutsen! Nog nooit enig signaal gehad!! Ga nog maar eens bellen!!! Comlete set aangeschaft bij Canaldigitaal.. Geantwoord op 25-5-2015 om 16:23

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info