3100


Heeft u een vraag over producten die in deze categorie vallen? Stel hier uw vraag aan andere eigenaars.

Spelregels
1

Forum

Koltec-Necam

Zoeken resetten

  • wat was weer de start procedure na ontkoppelde akku bij lpg3 auto . was een combinatie van handelingen om een lpg3 installatie weer te "activeren" als het na 4 5 dagen van de akku is losgekoppeld ivm een reparatie Gesteld op 16-7-2018 om 12:40

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dit doe je door 1 accupool los te nemen en het rempedaal 10 seconden ingedrukt te houden.
      Dan gaat de computer terug naar de basisinstelling en gaat zich daarna opnieuw inleren. Geantwoord op 4-4-2020 om 21:05

      Waardeer dit antwoord (10) Misbruik melden
    • Uitlezen eventuele storingen diagnose-systeem van Koltec EGI / GSI.

      De EGI gasinstallatie van Koltec heeft een zelfdiagnose-systeem waarin deze de voorkomende storingen gedurende een bepaalde tijd opslaat in zijn geheugen. Het is raadzaam om bij problemen met de gasinstallatie als eerste dit diagnose-systeem uit te lezen alvorens in het wilde weg onderdelen te gaan vervangen en instellingen te wijzigen zoals vaak voor komt bij merkendealers.(niet gas-inbouw specialisten) Het uitlezen van dit systeem is betrekkelijk eenvoudig en zonder speciale apparatuur uit te voeren. Achter de omschakelaar “benzine/gas” zit namelijk een losse grijze draad met daaraan een platte steker. Deze draad moet verlengd worden en ergens in de auto met massa verbonden worden. Daarna zet men het contactslot in de positie dat alle controlelampjes in het dashboard gaan branden, maar de auto niet starten. Het lampje in de omschakelaar “benzine/gas” gaat dan knipperen. Met dit knipperen, geeft het systeem de storingscodes weer.

      Vb1: 1x oplichten, even wachten en 2x kort achtereen oplichten is code 12 = geen toerentalsignaal.(motor loopt niet) Note: deze code is juist want we hebben de motor niet gestart.(alleen bij oude type)

      Vb2: 4x achtereen oplichten, even wachten en 5x achtereen oplichten is code 45 = Mengsel langdurig te rijk. Note: deze code komt vaak voor als de verdamper aan revisie toe is. De membramen zijn dan versleten en de verdamper/regelaar kan zijn werk dan niet meer naar behoren doen

      Hierbij moet ik ook opmerken dat elke code 3x achtereen wordt weergegeven voordat wordt overgegaan naar een eventuele volgende code.

      Storingen/codes die zich voor kunnen doen zijn de volgende: Code 12 Geen toerentalsignaal (Alleen bij ouder type zonder temperatuursensor) Code 13 Geen Lambdasondesignaal (lambdasonde is stuk of de bedrading beschadigd) Code 14 Temperatuursensor signaal te hoog. (Alleen bij nieuw type met temperatuursensor) Code 15 Temperatuursensor signaal te laag. (Alleen bij nieuw type met temperatuursensor) Code 21 TPS-signaal te hoog.(TPS = Throttle Position Sensor) Code 22 TPS-signaal te laag. Code 33 MAP-sensorsignaal te hoog. Code 34 MAP-sensorsignaal te laag. Code 43 Drooggasafsluiter werkt niet. Code 45 Mengsel langdurig te rijk.

      Voor een langdurig te arm mengsel geeft dit systeem geen code omdat deze er vanuit gaat dat bij een te arm mengsel de tank (bijna) leeg is, en schakelt dan automatisch over op benzine. Geantwoord op 4-4-2020 om 21:09

      Waardeer dit antwoord (6) Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Koltec-Necam Gasinstallatie handleidingen

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

  • lees eerst de handleiding door;
  • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
  • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
  • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
  • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
  • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
  • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.



Info