• Bij mij sluit de deur van de oven niet goed meer. Blijft op een kier openstaan. Wie weet wat er aan gedaan moet worden om de deur weer helemaal sluitend te krijgen.

    Gesteld op 8-12-2012 om 11:05 in forum Solitaire SOF 915 B Misbruik melden
    • Waarschijnlijk ligt het aan de stelschroeven onder in de deur.
      Daar zitten 4 stelschroeven. Bij ons warwen er spontaan 2 uitgevallen.
      Het is moeilijk om hetzelfde type schroef erbij te krijgen maar bij de Formido is het gelukt.
      Succes! Geantwoord op 8-12-2012 om 19:04

      Waardeer dit antwoord (59) Misbruik melden
    • Wij hebben precies hetzelfde probleem. Zijn er ergens losse stickertjes te krijgen, of heeft iemand een afbeelding van de ovenstanden?
      Ook ben ik op zoek naar een nieuwe rubberring voor om de oven. Weet ieand waar die te krijgen is? Geantwoord op 16-1-2013 om 14:20

      Waardeer dit antwoord (32) Misbruik melden
    • De deur van de oven blijft aan de bovenkant te veel open staan, de tip van de stelschroeven onderop de deur gaat niet op, dit zijn geen stelschroeven. Hiermee zij de scharnieren bevestigd maar er valt niets te stellen! Geantwoord op 22-10-2017 om 14:27

      Waardeer dit antwoord (103) Misbruik melden
    • Ovendeur zit via scharnieren in een frame. Het frame verbuigt in de tijd. Scharnieren vervangen helpt niet altijd. Op youtube vond ik de volgende tip. Leg een ovenwant op de scharnier links en rechts. Druk de deur geleidelijk ietsje dicht, zodanig dat je weerstand voelt.Hierdoor buigt het frame terug, voorzichtig want niet goed voor de scharnieren. Dan sluit de oven weer. Het is een second best oplossing, helaas werkt niets anders. Uiteindelijk moet je de oven vervangen, is een veel voorkomende ontwerp fout. Smeg Bosch Siemens. Maar gezien de prijzen de moeite waard om te proberen. Geantwoord op 18-5-2022 om 20:52

      Waardeer dit antwoord (30) Misbruik melden
    • Ik heb hetzelfde probleem gehad met mijn oven. De scharnieren vervangen helpt inderdaad niet. ik heb het probleem afdoende opgelost door aan de binnenzijde twee snapslotjes te monteren, die de deur prima dicht houden en van de buitenkant onzichtbaar zijn. Als iemand er behoefte aan heeft, kan ik een verdere beschrijving en/of foto's ervan opsturen. Geantwoord op 3-2-2024 om 20:53

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Beste heer, wij hebben dit probleem ook en het wordt steeds vervelender. Zou u ons enkele foto’s en uw aanpak kunnen sturen, dat zou ons erg helpen. Ons tel. Nummer is 06-53978476. Ons e mail adres: Jangerty@ Hotmail.com
      Hartelijk dank
      Jan Geantwoord op 6-2-2024 om 21:57

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Had hetzelfde probleem met de opendeurdag die +/- 1 cm bleef openstaan. Na lezen van deze blog,de truc met de ovenwanten geprobeerd. Werkt fantastisch!
      Je klemt aan iedere kant Pode scharnieren een ovenwant en drukt langzaam zover dat de deur bovenkant oven raakt. Let op! Wel aan beide uiteinden ovendeur drukken.
      Binnen 10 seconden gerepareerd. Sluit weer perfect.
      Is waarschijnlijk gekomen door eruitzagen en weer terugzetten van binnengaan ovendeur. Hier moet je wat kracht voor zetten om die weer terug te plaatsen. Volgende keer zet ik iets onder de deur waardoor hij niet doorbuigt bij terugplaatsen deur.
      Ik hoop dat ik jullie geholpen heb met een heel vervelend probleem. Succes. Geantwoord op 15-3-2024 om 15:35

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Fantastisch! Ik had geen vertrouwen in de ovenwant-truc maar tot mijn verbazing werkt het perfect. Dank je wel voor sectio, je bespaart me het nodige geld ?? Geantwoord op 13-4-2024 om 09:14

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info