Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 56 Naar de handleiding
Deutsch Gebruiksaanwijzing 56 Naar de handleiding
Français Gebruiksaanwijzing 60 Naar de handleiding
530273

Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum aan andere eigenaars.

Spelregels
1

Forum

Siemens-WM16Y541NL

Zoeken resetten

  • Het bedieningspaneel reageert niet meer. Er staat in de handleiding dat er een kinderbeveiliging is die uitgeschakeld moet worden, maar hoe dat dan moet staat er niet bij? Gesteld op 26-3-2021 om 17:01

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hoe stel ik de timer in om de wasmachine later te laten wassen Gesteld op 12-2-2021 om 21:51

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hoe zit het voorfront vast op de zijplaten van de wasmachine gaarne met tekening i.v.m. irritante geluiden tijdens de was en centrifugeren. Gesteld op 23-7-2020 om 14:31

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Het voorfront van deze wasmachine zit ietsje los daardoor rammelt/piept of maakt geluid tijdens het wassen en centrifugeren. Hoe kan ik dit voorfront vastdraaien. Gaarne tekst en uitleg en een eventuele tekening bijvoegen : Hoe kan ik dit voorfront vastzetten. Gesteld op 22-7-2020 om 14:21

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hoe kan in mijn machine resseten!
    Blijft in een bepaald programma staan! Staat in eco en wilt niet meer naar speedstand! Gesteld op 27-7-2018 om 12:51

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Als wij een programma hebben ingesteld en dit willen opstarten, springt het schermpje op "Spoelstop". We krijgen dit niet gericht weg en weten ook niet waar dit vandaan komt. We hebben nu 2 x een paar willekeurige knopjes aangeklikt en de wasmachine aan en uit gezet, maar het probleem is dan toch weer zichtbaar. Weet iemand hoe dit kan en hoe we dit kunnen voorkomen. In de handleiding is hier niets over te vinden wat ons helpt. Gesteld op 1-7-2017 om 15:20

    Reageer op deze vraag Misbruik melden

    • Nee, ze hebben niets kunnen vinden. We hebben Siemens laten komen omdat de wasmachine nog geen jaar oud was. Ze konden de fout niet gevonden krijgen. Ze zouden aanvankelijk een nieuwe printplaat er in zetten, maar omdat het even duurt voordat wij dit in ons bezit hebben, boden ze een andere wasmachine aan, een nieuwere versie.Wij gaan daar gebruik van maken en vinden dit een zeer coulante, klantvriendelijke en nette oplossing,Geantwoord op 20-10-2017 om 18:08

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hoe moet ik de pomp reinigen? Ik heb de wasmachine achterkant erafgehaald maar we krijgen het niet voor elkaar, maar komen voor geen mogelijkheid bij de pomp... Gesteld op 4-3-2017 om 22:06

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Bij ons zat er een voorwerp vast in de pomp. Daardoor liep de pomp niet meer en kon de dop aan de voorkant niet meer dan een kwartslag gedraaid worden. Een handleiding is hiervoor niet te vinden voor dit type machine. Ik heb toen het volgende gedaan:
      1. De machine van water, afvoer en stroom afgesloten! Let op dat tijdens de hele procedure geen huisdieren of kinderen in de buurt komen en de machine of onderdelen kunnen aanraken of inslikken.
      2. De machine afgetapt d.m.v. het slangetje aan de voorkant.
      3. Het achterpaneel er af gehaald (heel veel torx schroeven)
      4. De pomp bevindt zich aan de nadere kant van de machine. Door ver in de machine te reiken kun je bij een soort rubber balg aan de inlaat kant van de pomp. Als je veel geluk hebt kun je door de balg heen het voorwerp pakken en uit de pomp trekken. Lukte mij niet.
      5. Leg een oude handdoek in de machine onder de pomp.
      6. De slangklem op de balg met een waterpomptang gepakt. Let op dat je hier een waterpomptang van goede kwaliteit gebruikt. Als je stalen vingers hebt kun je het misschien ook zonder tang. De bedoeling is de klem een klein beetje losser te knijpen, niet hem er helemaal af te halen. Dan kun je de rubber balg van de pomp inlaat af schuiven. De slangklem blijft daarbij op de balg zitten.
      7. Nu kun je voorzichtig in de pomp voelen om het voorwerp er uit te halen. Let op! Het zou een glasscherf of stopnaald kunnen zijn, dus pas op je niet te snijden of prikken. Gebruik eventueel een haaknaald of draag afwashandschoenen.
      8. Als je alle voorwerpen te pakken hebt het deksel aan de voorkant van het pomphuis losdraaien en de overige troep (haren, pluizen) verwijderen. Let op dat de schoepen van de pomp vrij kunnen draaien.
      9. Nu eerst met de hand de balg weer plaatsen, laatste stukje helpen door de klem met de tang weer iets in te knijpen. Probeer het met de hand los te trekken, dat mag niet lukken.
      10. Maak de binnenkant van de machine goed droog en leg een stuk wit papier onder de pomp. Maak het pomphuis weer dicht.
      11. schenk 1 liter schoon water in de trommel. Controleer op lekkage. Sluit de stroom en afvoer aan (voorzichtig!) en pomp af. Let op lekkage onder en in de machine. Is het papier nat geworden?
      12. Maak de machine weer helemaal dicht en sluit alles weer aan.
      13. Een keer goed spoelen, daarbij letten op tekenen van lekkage.
      14. Bij de eerste was ook nog goed op sporen van lekkage letten.
      Geantwoord op 22-10-2017 om 12:39

      Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden
  • hoe werkt startuitstel. Wij kunnen het niet vinden in de handleiding. Gesteld op 27-8-2015 om 14:51

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Wij konden het ook niet vinden in de handleiding, maar ik heb met wat logisch nadenken en het feit dat het mogelijk moet zijn met deze machine volgens de test van de consumentenbond waarschijnlijk de oplossing gevonden. Ik heb gedrukt op de knopjes - (klaar in) + , druk je op de - krijg je het getal 24 te zien, ik denk een startuitstel van 24 uur, en als ik op de + druk dan krijg je een oplopend getal te zien zo vaak als je drukt komt er 1 bij, dus 1, 2, 3, 4, 5, enz. Ik heb gekozen voor 6 uur startuitstel en ben naar bed gegaan. Morgenochtend is óf de was klaar, of ik heb een trommel vol vuile was..... afwachten dus maar.
      Met vriendelijke groet, Patrick Geantwoord op 25-7-2016 om 23:28

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hallo, wij hebben hetzelfde probleem.
      Zijn jullie er inmiddels al achter hoe het werkt?
      Bij ons kan ik alleen vanaf 4 uur startuitstel kiezen en dan oplopend tot 24 uur.
      Maar ik zou graag ook 1 tm 3 willen.
      Mvg RolandGeantwoord op 9-2-2017 om 18:13

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Startuitstel werkt als volgt: je bepaalt niet wanneer het programma start, maar wanneer het gekozen programma is afgelopen.
      mvg MargaGeantwoord op 18-5-2017 om 20:53

      Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Siemens WM16Y541NL handleidingen

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

  • lees eerst de handleiding door;
  • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
  • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
  • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
  • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
  • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
  • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.



Info