• Mijn Siemens 16S740 (bj 2007) gaf de melding pomp verstopt. Ik krijg het filter maar een kwartslag rondgedraaid en dan zit hij vast. Ik krijg het filter er zo niet uit want het moet nog een paar slagen verder rond kunnen draaien.
    Kan ik er ook op een andere manier bij komen? Misschien van binnenuit?

    Gesteld op 28-4-2014 om 11:42 in forum Siemens WM 16S740 Misbruik melden
    • Voor het archief een antwoord op mijn eigen vraag. ;)
      Ik heb de achterkant van de wasmachine losgeschroefd en verwijderd en dan is de waterpomp te zien. Helaas kan de onderkant of de zijkant er niet vanaf, dus het is slecht bereikbaar.
      Na een schroefje op de zijkant van de pomp los te draaien (en nog een stekkertje los te halen), kan je de pomp loshalen door deze een stukje linksom te draaien en dan lostrekken naar achteren (dank aan een youtube filmpje genaamd "How to replace washing machine pump on a Bosch washer").
      Ik kon toen niet de verstopping verhelpen, maar wel zien dat er iets in zat. Vervolgens de grote slang op de zijkant losgehaald en een kindersok, 50 cent en een kleding-alarmstickertje buitgemaakt.
      In elkaar zetten is wat lastiger door een moeilijke slangklem, maar verder wel gelukt.
      Het filter draait nu ook weer gewoon helemaal los.

      Misschien dat iemand hier nog iets aan heeft. Geantwoord op 28-4-2014 om 17:01

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Bedankt voor alle tips op deze site! Bij mij was de pomp ook verstopt. Aan de voorkant de dop er uit gedraaid. Dit ging wel moeilijk, maar uiteindelijk kwam hij los. Hier zat al flink wat rommel in, dus ik dacht: check! Echter, Toen deed de pomp het nog steeds niet. Daarna met mijn hand geprobeerd de pomp rond te draaien en toe viel er een metalen staafje naar beneden. Waarschijnlijk heeft dat in een broekzak gezeten ofzo. Dit staafje er uitgehaald, doen de dop er terug op en hij deed het weer. Mede dankzij jullie tips, bedankt! Geantwoord op 10-8-2014 om 14:29

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • ik krijg ook een melding pomp verstopt met een piep.
      de dop re onder kan maar een kwartslag draaien.
      wie heeft een tip voor wat nu?
      heb de machine maar uitgezet, want hij bleef piepen.. Geantwoord op 19-3-2015 om 00:30

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info