• Hoe kan ik de telefoon automatisch door linken naar een andere toestel en ander 06 nummer?

    Gesteld op 10-7-2014 om 14:20 in forum Siemens Gigaset A510A Misbruik melden
    • 1. Telefoon toestellen.
      2. Netdiensten.
      Twee verschillende producten waar men mee te maken heeft.
      Metafoor:
      Telefoon is auto.
      Netdienst is snelweg waarover men rijd.
      Doorschakelen is een netdienst,, geen telefoondienst.
      Providers verzorgen de netdiensten, fabrikanten van telefoons maken ....juist ja. Telefoons.
      Daarop zitten toetsen, van 1 t/m. 0 bijvoorbeeld...
      Een * een # en nog wat van die dingen.

      Doorschakelen word geactiveerd middels een opdracht aan de buurtcentrale van de provider middels * # toetsen met daar tussenin cijfer codes. Buurtcentrales zijn die lichtgrijze kastjes van 80cm hoog en 50cm breed die je overal ziet staan in jou buurt.

      Er zijn veel providers in Nederland actief, allemaal hebben ze hun eigen codes voor het doorschakelen met of zonder oproep vertraging. Zodra je de opdracht hebt voltooid zonder oproepvertraging komt een oproep dus niet meer in je telefoon terecht. De centrale stuurt de oproep direct door naar het door jou opgegeven nummer.

      Ook handig en belangrijk om te weten is hoe men dat doorschakelen weer deactiveert, ook dat gebeurt middels diezelfde codes. Alles is te lezen op de sites van die providers, of een belletje die kant op.

      Een oproep direct doorzetten naar een ander toestel intern is wel een telefoondienst.
      Dit kan enkel als men een centrale heeft e/o. ISDN of VOIP protocol gebruikt.
      Een A510A is een analoog toestel geschikt voor 4 handsets. Inkomende oproepen worden op alle handsets bekend gemaakt middels een gekozen "Ringtoon". Degene die het eerst oppakt krijgt verbinding met de externe beller. Pas daarna kan worden besloten naar welke andere handset die oproep "Intern" word doorverbonden.

      Bij centrales die ISDN of VOIP techniek hebben kan middels MSN (ISDN) of VOIP (SIPTRUNK)gedefinieerd worden op welke handsets externe oproepen binnenkomen en met welke handsets externe oproepen gepleegd kunnen worden.

      De hierboven gestelde vraag deel 1 doet dus vermoeden dat er meerdere lijnen actief zijn, te weinig gedetailleerde info dus eigenlijk.
      Groet,
      Hans.
      Geantwoord op 10-8-2014 om 08:13

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info