• Bij het aanzetten van het apparaat gaat het led links van de koffie-afgifte-toets knipperen, da's normaal (opwarmen). Echter na een aantal seconden gaan zowel het led van de koffiediklade & het ontkalkingsled (links) beiden om de beurt knipperen. Machine uitgezet, gewacht, nogmaals. Alles schoongemaakt, geleegd, gevuld, gesmeerd & gecontrolleerd, nogmaals blijft knipperen. Ook heb ik geprobeerd om te ontkalken maar krijg het progamma niet opgestart. Wat ik ook doe aan laten staan of uitzetten de 2 leds blijven knipperen. Dit is al een aantal dagen zo. Het apparaat is zo.n 2 jaar oud en het 1e jaar wel 3 keer gerepareerd maar het laatste jaar ging 't goed. Is er misschien iemand met een mogelijke oplossing voor dit probleem behalve laten repareren en/of weggooien?

    Gesteld op 15-6-2012 om 17:42 in forum Saeco Talea Giro Misbruik melden
    • Mijn apparaat knipperde ook het ontkalkled en het koffiedikled om de beurt.
      Het werd veroorzaakt doordat de machine niet kon meten in welke stand hij was.
      Als je de machine zonder de zetgroep aanzet "zoekt" hij z'n nulstand. De as waarmee de zetgroep van de bonenmaler naar de watertoevoer wordt gedraaid gaat dan voorbij de nulstand, de sensor pikt dat op en hij draait een stukje terug in de nulstand. Dit gebeurde bij mijn apparaat niet, omdat de sensor stuk was. Ik heb de sensor van te ver doordraaien omgewisseld met de sensor van te ver terugdraaien. Als 'ie ook nog te ver door gaat draaien, ben ik er ook wel klaar mee :) Je zou eerst kunnen proberen de contactjes van de sensors schoon te maken. Het rare is namelijk dat geen signaal is goed en wel een signaal is te ver door/terug...
      Om de sensors te bereiken haal je de zetgroep eruit, draai je de drie schroefjes van het watertuitkapje los en verwijder je het kapje van onder naar boven. De vier schroefjes van het watertuitje en verwijder het. Daarna alle overige schroefjes (let op de 3 onderin) en trek je de bescherming er recht naar je toe uit. Je ziet dan drie kliksensoren en een vochtsensor (groen plaatje). Van boven naar beneden: zetgroep detectie, doordraai detectie, terugdraai detectie, vocht detectie. Hoe je de twee tandwielen erin zet wijst zich eigenlijk vanzelf en de nulsensor zal de as altijd goed (moeten) zetten als je de zetgroep er niet in krijg. Succes. Geantwoord op 24-9-2012 om 10:51

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info