• Beste iedereen, techneuten of enthousiaste hobbiesten,
    Wij hebben een Remeha Calenta van okt. 2010. Nooit één probleem, wel eind 2012 nog laten servicen. Sinds vanmorgen steenkoud water aan alle kranen en douche, maar stond de cv wel lekker op 20,5 gr. te loeien. Dit terwijl de thermostaat laag op 18 gr. stond. De thermostaat staat ingesteld tussen 18:00 en 23:00 op 21,5, daarna altijd op nachttemperatuur 18 gr. Geen enkele meldingen van storingen, op de thermostaat staat geen indicatie van afname water of cv aan. Wel een handje. Op de CV staat in het venster een kraantje, een cv afbeelding en is de waterdruk 1.6. Tussen de symbolen van cv en kraantje staat ook nog een symbool van een soort temperatuurmeterje. Dus geen warmte vraag aan de thermostaat, maar wel een warm huis en koud water. Weet iemand raad? De monteur kan niet eerder dan vanavond laat of anders morgenavond. Wellicht kan ik het met jullie hulp oplossen. O ja, geprobeerd om voor de eerste keer het aan/uit knopje te gebruiken in drie jaar. Gaat de cv niet meer aan. Dus met een tandenstoker maar vastgezet. Zodra ik het tandenstokertje wegneem is de boel uit.
    Met een hartelijke groet, Theo

    Gesteld op 28-1-2014 om 15:23 in forum Remeha Avanta Misbruik melden
    • Voor de meelezers onder u, vervolg ik..... gisterenavond is de monteur toch nog laat geweest. Chapeau ! Resultaat: de relatief jonge cv installatie van okt 2010 heeft nu al een kapotte 3weg klep en zal de motor moeten worden vervangen. Feitelijke oorzaak is lekkage in of rond de motor. De cv is dus van slag geraakt en bleek geen tapwater te verwarmen, maar sloeg als het ware op hol en bleef het kachel/cv gedeelte maar verwarmen. Het lijkt dus op het echte chinese nep spul. Niet van echt te onderscheiden. Dat tegenwoordig alles maar in no-time kapot gaat is natuurlijk ook een bar slecht signaal. Je vraagt je wel eens af waarom bij de aanschaf van een hoger geprijsde cv installatie, als deze Remeha Calenta 40C, er toch zo'n waardeloze kwaliteit wordt geleverd met tegenwoordig ook een waardeloze houding met coulance onder producenten of ondernemers, na nét twee jaar garantie. Op een te verwachten levensduur van ca. 15 jaar of minder is dit toch wel zeer onverwacht en in geld uitgedrukt ook een hoog percentage van de originele aankoopprijs. De printplaat aan de voorzijde, waarvan ik het uit/aan knopje voor het eerst gebruikte en direct al stuk was, blijkt deze achteraf van een nog slechtere bagger-kwaliteit te zijn. De monteur wilde natuurlijk het knopje nog redden, maar ook de overige knopjes bleken na een eenmalige beroering van hem niet meer te reageren. Dus troep of is iemand het hier niet mee eens! Ben benieuwd! Buiten de montagekosten kost zo'n printplaatje aan de voorzijde toch al gauw circa 75 euro. Al met al na effe drie jaar plezier valt de kwaliteit mij toch heel erg tegen met al dat plastic aan de binnenzijde. Remeha....jullie krijgen nog een kans en anders is het de volgende keer; exit en nooit meer. Ze zijn wel lekker zuinig, maar kwalitatief voldoet het niet aan het plaatje prijs kwaliteit verhouding. Ook jammer dat zo'n plastic printplaatje puur brandhout is en er zelfs, naar nu blijkt, geen enkele coulance is. Moet je dit eens in de automobiel sector proberen als blijkt dat je radio of airco knopjes het na één enkele keer gebruik het direct al opgeven. Zo zijn er nog zat voorbeelden te bedenken. Bedankt voor het plaatsnemen in dit forum en succes ermee.
      Wederom met een hartelijke groet , Theo Geantwoord op 29-1-2014 om 09:54

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Spullen is niet nep China !! Dus spullen vanuit Italië fabriek fout dus remeha is niet schuld geven .remeha wil snel oplossing bij klanten cv !!!! Geantwoord op 2-2-2014 om 12:39

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info