• Hallo, ik heb een Radson NOX HRG 3560.
    Sinds enkele dagen blijft de ketel op stand 4 branden ( boilerbedrijf hoog ), uiteindelijk worden de radiatoren warm.
    Tijdelijk heb ik dus de boiler uitgeschakeld en voor gebruik zet ik hem aan.



    Gesteld op 26-9-2013 om 09:36 in forum Radson Nox 2560-3560 Misbruik melden
    • Dat is wel heel toevallig, de afgelopen dagen heb ik dat met mijn Radson NOxHRC 2560 (van 1993) ook gehad dat de radiatoren heel heet werden en de display 4 = boiler bedrijf hoog aangaf terwijl de kamerthermostaat geen warmte vroeg
      Nadat ik diverse dingen gekontroleerd had was de verdenking op de driewegklep gevallen welke blijkbaar niet door de veer in de boilerstand was teruggelopen en dus waterzijdig in de CV stand staat waardoor deze op hoog blijft door branden want er komt geen heet water naar de boiler maar dat gaat naar de radiatoren. Ik heb toen de stekker er uit getrokken en de driewegklep met de hand een aantal keren 10 a 15 van de CV stand naar de boilerstand bewogen met het zwarte knopje aan de onderkant van de behuizing. De standaanwijzing van de klep is aan de linkerzijkant te voelen een bol knopje dat omhoogstaat is stand 1=boiler en als het omlaag staat is stand 2=CV. Je kunt die stand niet zien omdat die behuizing schuin gemonteerd is en uit het zicht. Bij bioler bedrijf is klep spanningsloos en loopt door een veer terug naar stand 1. Als er warmtevraag is wordt de klep door 24v ac motortje in de stand 2 gedraaid dat duurt wel even een minuut. Vervolgens de twee bedrijfsituaties gecontroleerd en het werkt nu weer zoals in de handleiding staat omschreven. Ik vermoed dus dat er misschien kalkaanslag of andere reden was waardoor de klep niet terugliep op zijn veer wat hij nu dus wel goed doet en hopelijk weer voor lange tijd. groetjes Henk van der Meijs Geantwoord op 26-9-2013 om 12:38

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik ben wat te snel geweest met mijn antwoord om 12:38 op deze vraag want vanavond was het weer fout, 70 graden naar de radiatoren en de driewegklep in de CV-stand 2 en in de bekrachtigde toestand terwijl het display 4 = boilerbedrijf hoog aangeeft. Blijkbaar is bij warmtevraag van de boiler de driewegklep niet spanningsloos gemaakt. Blijkbaar wordt klem 7 van de MCBA 1225D niet onderbroken bij warmtevraag boiler, wie weet waardoor dat moet gebeuren zodra op klem 2 de boilerthermostaat die warmtevraag naar de MCBA 1225D stuurt.
      Toen ik de kamerthermostaat omlaag had gezet en de boilerschakelaar uit gezet en weer aangezet had begon boiler wel op de normale manier op hoog met de klep spanningsloos in de stand 1 boilerbedrijf nadat deze op temperatuur is gekomen van 4 - 6 - 4 - 6 - 8 nadraaien boiler. Toen dat was afgelopen ging hij naar 0 - flits 7 - 1 - 2 - 3 CV branden laag en liep de driewegklep naar de stand 2 voor CV bedrijf. Blijkbaar was de nadraaitijd van de CV nog niet afgelopen en nog bezig met nadraaien met al uitgeschakelde warmtevraag CV want ik had de thermostaat ver teruggezet voordat ik de boiler uit en weer aan heb gezet.
      Vanmorgen heb ik ook tijdens nadraaien CV = 7 de boiler, welke uitgeschakeld was, ingeschakeld en toen werkte het wel goed volgens de handleiding met spanningsloos worden van de driewegklep en na het nadraaien boiler = 8 ging hij 0 - 1 - 2 - 3 CV laag en liep de driewegklep open. toen was die "flits 7" niet gezien. heeft het misschien met de dubbelthermostaat van doen ?? wie het weet mag het zeggen want nu weet ik het even niet meer,groetjes Henk van der Meijs Geantwoord op 26-9-2013 om 23:41

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info