• Ik heb de Plieger Nebraska aangesloten op de NO en COM aansluitingen maar de CV ketel staat constant aan terwijl de temperatuur ruim boven de ingestelde waarde staat. Ook als ik de themostaat los trek van de muur (dus de draden alleen op de onderplaat zonder thermostaat), dan blijft de CV aan. Haal ik de draden los dan gaat de CV uit.
    Ik heb met een multimeter gemeten tussen NO en COM (thermostaat los gekoppeld) en die is dus gesloten. Je zou zeggen dat als je de thermostaat los maakt van de onderplaat, het contact open moet zijn. Is dit normaal of is de onderplaat van mijn thermostaat defect?

    Gesteld op 28-2-2014 om 16:17 in forum Plieger Nebraska Misbruik melden
    • Het relais dat op de onderplaat zit blijft in de stand staan van schakelen.
      Wanneer het relais eenmaal geschakeld heeft, bv om op te warmen blijft het contact in deze stand staan, ook al haal je de thermostaat van de muur.
      Dit kun je oplossen door de thermostaat weer op de onderplaat te bevestigen en de thermostaat een keer laten schakelen tussen een lage en hoge temperatuur instelling.
      Geantwoord op 3-3-2014 om 08:49

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
    • Dank je wel. Het relais op de onderplaat blijft inderdaad in de laatste stand staan. Dus als je de thermostaat eraf haalt terwijl hij aan staat blijft de CV eeuwig branden.

      Vervelend is als de thermostaat in die tussentijd op een temperatuur staat die lager is dan de kamer temperatuur en je hem er dan weer op zet, dan zal de thermostaat het relais niet meer omschakelen omdat hij denkt dat hij dat al gedaan heeft toen de thermostaat van de onderplaat af was. Dit is dus een nare bijwerking van de design keuze om het relais op de onderplaat te zetten i.p.v. in de thermostaat zelf. Dit had wel in de handleiding mogen staan.

      De oplossing is dus inderdaad er voor zorgen dat de thermostaat weer gaat schakelen door b.v. handmatig de ingestelde temperatuur hoger dan de kamer temperatuur te maken en dan weer handmatig lager te zetten dan de kamer temperatuur totdat je klikt hoort. Dan zijn de thermostaat en relais weer "gesynchroniseerd". Geantwoord op 5-3-2014 om 08:51

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info