• Bij het spelen van de tv gaat het geluid uit en komt niet meer terug. Bij uitschakelen en terug inschakelen is er dan ook geen geluid. Pas bij volledige stroomafsluiting en heropstarten is het geluid er terug. Wat zou dit probleem kunnen veroorzaken? Dank

    Gesteld op 24-6-2016 om 18:43 in forum Philips 43PUS6501 Misbruik melden
    • Heb sedert augustus verleden jaar hetzelfde probleem. Mijn ouders kochten een tv waarvan na een paar dagen het geluid uitviel. We hebben de tv terug naar de winkel gedaan en kregen die na een kleine week terug omdat er niets aan was. We kregen de raad om hem te herinstalleren zodanig dat we enkel nog via digitaal konden kijken, dus geen analoge programma's meer geinstalleerd. Na een paar dagen terug hetzelfde probleem. Gemaild naar Philips tot ze het beu waren om uitleg en om een nieuw toestel te krijgen. Kreeg altijd hetzelfde antwoord:

      Geachte heer,

      Bedankt voor uw vraag. Naar aanleiding hiervan willen wij u graag de volgende informatie verstrekken.

      Vervelend dat er nog problemen zijn.

      De nieuwste televisies hebben vaak veel ontwikkelingen qua software betreft, ook bij de televisie van uw ouders is dit weer het geval.

      Vriendelijk verzoek ik u alle onderstaande stappen uit te voeren ;

      Software accepteren
      Ik kon uw televisie traceren en constateerde dat de software niet up to date is. Ik heb deze inmiddels gestuurd, u kunt de televisie weer aanzetten. Binnen enkele minuten ontvangt u een melding omtrent nieuwe software. Vriendelijk verzoek ik u de software te accepteren & te aanvaarden.

      Herinstalleren van de televisie. Dit is belangrijk om de software goed te laten functioneren NA de update:

      Dit artikel is alleen van toepassing op Android toestellen uit 2015 en 2016

      Situatie
      Na de eerste installatie kan de televisie opnieuw worden geïnstalleerd via een optie in het televisiemenu.

      Checklist
      Zorg ervoor dat
      • de batterijen op de juiste wijze in de afstandsbediening zijn geplaatst
      • het netsnoer goed is aangesloten op de televisie en op een wandstopcontact

      Antwoord
      Wanneer de televisie (opnieuw) wordt geïnstalleerd, worden alle televisie-instellingen ingesteld op de standaardwaarden.

      1. Opnieuw installeren van een eerder geïnstalleerde televisie
      Ga als volgt te werk om het opnieuw installeren van de televisie handmatig te starten:
      Druk op de knop Home op de afstandsbediening, blader omlaag en druk op OK in [Algemene instellingen] (General Settings). Blader in het volgende menu omlaag naar [TV opnieuw installeren] (Reinstall TV).

      Om alle televisie-instellingen te verwijderen en het eerste installatieproces te starten, bevestigt u de optie met de knop OK op de afstandsbediening.

      Een televisie kan niet selectief zijn. De hdmi 3 & 4 dienen gebruikt te worden voor het aansluiten van externe apparaten ivm de hdmi aansluiting.
      Indien een televisie soms wel soms geen geluid heeft is er geen defect, de televisie heeft OF wel OF geen geluid. Ook zal het geluidsprobleem met EN dvd EN tv EN smart tv moeten zijn.

      Mocht na bovenstaande nog een probleem voordoen is het verstandig de winkel te contacten, ik gaf eerder al aan dat dit bij kleine televisies ( tot 44 inch ) van toepassing is, wij kunnen u dan niet helpen:

      Situatie
      De functionaliteit van de TV kan niet hersteld worden middels de geboden troubleshoot stappen en de TV moet ter reparatie worden aangeboden.

      Antwoord
      Wanneer er geen verdere schriftelijke of telefonische ondersteuning geboden kan worden door het Philips TV Support team en het probleem een defect in de TV lijkt te zijn, dient een reparatie te worden aangevraagd.

      Wij verzoeken u vriendelijk de TV naar de winkel van aankoop te brengen. De winkel zal het reparatieproces vervolgens in werking zetten en zal ook uw contact zijn met betrekking tot de reparatie door het door Philips erkende service centrum.

      Opmerking: zorg ervoor dat de aankoopbon bij de TV is gevoegd wanneer het reparatieproces door de winkel wordt gestart.

      Met vriendelijke groet,

      Herinstalleren lukt dus niet. Volgens de winkel is er niets aan. Resultaat, hou je tv maar en schakel de stroom regelmatig maar uit om terug klank te hebben.
      Oh ja, de winkel waar we hem gekocht hebben is ondertussen definitief gesloten. Geantwoord op 3-1-2017 om 08:43

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info