• Heb pelgrim B 600 en wil ovendeur demonteren,kunt u mij aanwijzingen geven?

    Gesteld op 6-2-2013 om 14:11 in forum Pelgrim iso 600 Misbruik melden
    • Wij hebben een B600 type OKW393RVS/P01.
      Het is mij gelukt de deur te demonteren.
      Allereerst heof je niet perse de deur uit de oven te verwijderen.
      De binnenste glasplaat zit geschoven en geklemd:
      Aan de onderzijde van de glasplaat zitten 2 sleufjes in het frame van de deur. De glasplaat zit in de onderste hoeken geklemd. Het gaat het makkelijkst, als de deur open en horizontaal ligt. Met beleid en het liefst geen metalen voorwerp kun je in de sleufjes de glasplaat oplichten uit de klemmetjes. Daarna naar de oven toe schuiven en de glasplaat is los. Nu kun je er aan de binnenkant goed bij.
      Er zitten verder geen rubbers of strips of iets dergelijks(daarom woordt het glas aan de binnenzijde natuurlijk snel vies), dus verder niets moeilijks.
      Als je het frame verder wilt demonteren, zal de volledige deur er uit moeten.
      De schanieren moeten dan uit de oven verwijderd worden. Niet moeilijk maar vergt een beetje handigheid:
      De schanieren zijn gemonteerd in een sleufje in de oven. De bedoeling is ze een voor een naar binnen te drukken en daarna iets omhoog te bewegen, waardoor de schanieren met een opwaartse beweging uit de oven gedraaid kunnen worden.
      Ik heb dat als volgt gedaan: Deur open en horizontaal. Op de schanieren zit een klepje, dat verhindert, dat de schanieren naar binnen gedrukt kunnen worden. Dat klepje wegdraaien.
      We werken de schanieren een voor een af. Pak de deur stevig vast in de hoek bij een schanier en druk de deur in de richting van de oven(stevig met beleid). Daarna de hoek/schanier wat optillen, waardoor het sleufje onder in het schanier vrijkomt van het ovenframe. Doe dat daarna ook bij het andere schanier. Nu kun je de schanieren uitnemen door de deur te tillen en naar de oven toe te kantelen.
      Nu heb je de komplete deur in je handen en kun je eventueel het frame demonteren.
      Veel plezier!
      Henk Geantwoord op 10-3-2013 om 12:15

      Waardeer dit antwoord (28) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info