• Hallo,
    Ik heb gelezen dat er een update is voor de d5300. Ik wist helemaal niet dat dit kon en moest. Mijn camera werk goed. Moet ik dat dan wel doen?

    Gesteld op 8-2-2019 om 13:24 in forum Nikon D5300 Misbruik melden
    • Sommige camera's kun je een zogenaamde firmware-update geven. Zo'n update zorgt ervoor dat bijvoorbeeld een fout in de besturing van de camera wordt hersteld. Of de camera krijgt extra of verbeterde functies.
      De fabrikant geeft altijd een beschrijving van de wijzigingen in de firmware- update. Installeer de update alleen als je vindt dat deze wijzigingen meerwaarde hebben. Controleer na aankoop van een camera altijd of er een firmware-update is en neem de tijd om deze uit te voeren.
      Stap 1: Website fabrikant
      Controleer op de website van de fabrikant of er een firmware-update is voor jouw camera. Voor nieuwe camera's is het verstandig 1 of 2 keer per jaar te kijken of er een nieuwe update is.
      Canon
      Fujifilm
      Nikon
      Olympus
      Panasonic
      Pentax (Ricoh)
      Samsung
      Sigma
      Sony
      Stap 2: Check huidige firmwareversie
      Check de versie van de firmware die geïnstalleerd is op je camera. Het versienummer is meestal diep verborgen in het menu. De instructies bij de firmware-update helpen je om het versienummer in het menu te vinden. Een firmware-update is alleen nodig als het versienummer op de website van de fabrikant hoger is dat het versienummer op het scherm van de camera.
      Stap 3: Volg de instructies
      Lees de instructies van de fabrikant goed en volg ze op. Een fout tijdens een firmware-update is niet zomaar te herstellen. De procedure is niet bij elke camera hetzelfde. Over het algemeen is het belangrijk dat je de aangeraden accessoires gebruikt, bijvoorbeeld geheugenkaart en usb-kabel. Nog belangrijker is dat de camerabatterij helemaal opgeladen is. Als halverwege de procedure de batterijen leeg zijn, is het mogelijk dat de camera niet meer start.
      Stap 4: Installeer de nieuwe firmware
      Bij de meeste firmware-updates moet je eerst een bestand downloaden en opslaan op een lege, net geformatteerde geheugenkaart. Die geheugenkaart stop je vervolgens in je camera. Na het aanzetten van de camera volg je de instructies die op het scherm staan.
      Sommige merken, zoals Olympus, hebben een speciaal computerprogramma gemaakt om het updaten makkelijker te maken. Je moet dan eerst het programma downloaden en installeren op je computer. Als je de camera daarna aansluit, checkt het programma de firmware versie op de camera en zoekt online naar een eventuele update en helpt bij de installatie.
      Lens updaten
      Firmware-updates zijn er niet alleen voor camera's, maar ook voor lenzen. Zo kunnen camera en lens beter samenwerken. Om een lens te kunnen updaten, moet deze op de camera bevestigd zijn. Geantwoord op 9-2-2019 om 12:29

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info