• Ik heb een D-5000 en wil in een donker bos foto´s maken van spoken tocht, maar hoe stel ik mijn camera in zodat ik ook nog iets zie op de foto´s? ook zijn mijn "gewone" foto´s erg donker terwijl alle instellingen volgens mij goed staan. Bvd, gr.Coby

    Gesteld op 30-7-2013 om 22:54 in forum Nikon D5000 Misbruik melden
    • Als je met flits werkt kun je deze gewoon op automaat laten staan.
      Je kunt ook je ISA-getal hoger instellen b.v. op 1600 of 2000. Dan zal de flits wel bijlichten, maar dat geeft toch een mooier plaatje vind ik.
      Je kunt ook zonder flits werken, maar dan zul je het ISA-getal echt wel op 3200 moeten zetten.
      Maak dan alleen close-ups, want overzichtsfoto's worden waardeloos. Werk ook vanaf een statief of fixeer de camera tegen een boom of iets dergelijks. Houd rekening met een sluitertijd van ongeveer 1/10sec.

      Voor je donkere foto's heb ik geen verklaring. Bij binnenfoto's met flits: houd er rekening mee, dat flitslicht niet verder komt, dan een meter of 5. Alles wat verder weg ligt blijft donker.
      Voor ver-weg foto's kun je ook weer zonder flits, maar met meer ISA werken.

      Overigens kun je op je computer een donker foto altijd verbeteren met name door je middentinten wat op te lichten b.v. met 10 punten.

      Veel succes,
      Harry Wauters Geantwoord op 30-7-2013 om 23:44

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info