• Ik heb een NEFIT Fasto ketel Type:UBA 4000 uit ongeveer 1998. (kan het niet precies vinden) Ik heb inmiddels heel veel problemen gehad. Ik heb leidingen om laten leggen door een loodgieter, hierna twee verschillende plekken lekkage gehad. Andere loodgieter heeft dit opgelost. Eerst werd er gedacht aan een probleem in de ketel, heeft nu een uitgebreide beurt gehad, is meerdere malen bijgevuld en alles ontlucht.
    Nu heb ik nog steeds problemen, maar na 1000 euro aan rekeningen voor alles ben ik een beetje klaar met loodgieters.. Vandaar dat ik hoop dat iemand mij kan adviseren.
    Wanneer ik de ketel bijvul tot 2 bar en hierna de verwarming aanzet dan draait hij normaal. Wanneer de kamer op temperatuur is en hij slaat dus uit dan zakt hij ongeveer 0,1 bar. Wanneer de ketel weer aanslaat stijgt hij weer die 0,1 bar en wanneer hij uitslaat zakt hij nu terug met o,2 bar etc. Kortom de ketel staat dus vrij snel weer onder de 1 bar. Volgens de loodgieters (die ik inmiddels ook niet meer vertrouw) is er niks mis met de ketel en niks mis met het expansievat. Kortom dat ik nogmaals een lek zou hebben.
    Wat denkt u dat dit kan zijn?
    Wat voor advies kunt u mij geven?

    Gesteld op 25-11-2013 om 12:28 in forum Nefit Ecomline HR Classic Misbruik melden
    • Controleer het expansie, draai hem er af. Meet eventueel de voordruk van het vat, kijk of er geen water in zit. Als hij niet te tillen is dan is het vat kapot.
      Andere mogelijkheid is om de boel af te persen. KEtel en installatie apart van elkaar. Geantwoord op 25-11-2013 om 17:34

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info