• M7 SAT801 afstandsbediening werkt niet meer. Rode lampje doet het wel. Ligt niet aan de batterijen en ik heb alles geprobeerd wat ik hier aan tips ben tegengekomen (stroom er even af, stb+ok en dan 91 of 90+ok). Heeft iemand nog andere tips? Alvast bedankt!

    Gesteld op 19-5-2014 om 20:39 in forum M7 SAT801 Misbruik melden
    • Wij hebben het zelfde probleem sinds gisteren met de afstandsbediening.
      Hij bediend wel de tv maar niet de satelliet. Ook van alles geprobeerd zoals hier boven staat vermeld. Maar niks helpt. Geantwoord op 31-5-2014 om 18:02

      Waardeer dit antwoord (42) Misbruik melden
    • Als je probleem nog niet is opgelost (door een andere AB te kopen...) heb ik de volgende tip voor je:
      De IR-led van de AB opnieuw vast (laten) solderen. Niet met zo'n grote kachel'pook' maar met een speciaal elektronica soldeerboutje.
      De print verbinding gaat makkelijk los als je hem maar vaak genoeg op de grond gooit/laat vallen.
      99,9% zeker dat jouw probleem hiermee opgelost is.
      Mijn AB problemen met wel lampje, geen signaal, soms signaal, alleen even signaal na indrukken 'mute' knop.....die het wel doet (want die zit precies boven het losse contact haha)

      Check altijd de werking van een AB door er met de camera van je telefoon naar te kijken !!!

      Groeten G.de Keizah Geantwoord op 9-6-2014 om 07:59

      Waardeer dit antwoord (11) Misbruik melden
    • Ook op de ontvanger richten, er is maar een kleine hoek van de AB naar de ontvanger. Zichtlijn naar de ontvanger moet vrij van obstakels zijn. Geantwoord op 25-6-2014 om 17:16

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik denk dat het toch aan je box ligt.
      Als de afstandsbediening namelijk wel de TV bestuurd maar niet de box kan het niet aan de IR LED liggen. De afstandsbediening heeft namelijk maar 1 IR LED.
      Solderen zal het probleem dus zeker niet oplossen (#afrader!).
      Ook kan het geen zogenaamde ESD zijn, dan zou namelijk de instelling van de tv ook weg zijn gevallen.
      Wat ik denk is dat de infrarood ontvanger van je box het signaal niet voldoende kan ontvangen, enerzijds dat je niet genoeg erop richt (openingshoek is maar beperkt) of je IR ontvanger wordt geblokkeerd door vuil/sticker/kastdeurtje etc..

      Succes! Geantwoord op 25-6-2014 om 17:18

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info