• hr 28 maakt vaak een brommend geluid

    Gesteld op 29-8-2013 om 09:58 in forum Intergas Kombi Kompakt HR 22+28 (tot 01-06) Misbruik melden
    • Ik heb dan een HR36. Net nieuw. Bij omschakelen van warm water naar verwarmen (of andersom) klinkt er een geweldige dreun uit de ketel, hoorbaar in het gehele huis. Ik denk dat het een geval van resonantie is waarbij samengeperste lucht in het expansievat same met de totale massa van het water in de radiatoren als het ware gaat rondzingen op het moment dat de drieweg (?) klep van de ene stand in de andere wisselt. Mogelijk heeft het al dan niet draaien van de pomp ook invloed. Mijn oude ketel (ATAG HR33T) deed het ook maar ik dacht dat het aan de hoge leeftijd lag (bijna 20 jaar). Maar nu dus ook de nieuwe Intergas.... Geantwoord op 25-10-2013 om 23:58

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Vraagsteller 1, brommend geluid:
      -Dit is een resonantie in de brander, veroorzaakt door de verbrandingsgassen met als "klank kast" de brander ruimte.
      Oorzaak:
      Verkeerde afstelling gas/lucht mengsel. Brander automaat opnieuw laten afstellen door deskundige.
      --
      Vraagsteller 2 (gegeven als eerste "antwoord"); harde klap hoorbaar in het hele huis.
      -Dit kan zogenaamde "waterslag" zijn in het CV leidingstelsel. In dat geval is het GEEN eigenschap van het CV-apparaat, maar van het CV leiding systeem.
      "Waterslag" kan optreden als er een vloeistofstroom is (CV pomp draait), en plotseling de vloeistofstroom wordt omgeschakeld van het CV leidingsysteem naar het tapwater verwarmingssysteem of andersom. Er gaat dan een drukgolf door de pijpen die wordt gereflecteerd in bochten of dode leiding uiteinden, en daardoor wordt die drukgolf dan versterkt.
      - Dit is op te lossen door een stromingsdemper te laten plaatsen in de ingaande of uitgaande CV-leiding, of in beide. De demper verzwakt de allereerste drukgolf, waardoor die niet meer voldoende wordt gereflecteerd en de "klap" uitblijft.
      kV. Geantwoord op 26-10-2013 om 11:10

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info