• Hallo lezer,
    Ik heb een Humax iHDR 5200i en ik krijg op geen 1 manier een bepaald opgenomen serieaflevering verwijderd. Ik heb de stroom er afgehaald, ik heb ge-upload, ik heb de kaart er in en er uit gedaan, lelijke woorden gezegd maar niets helpt. Alle andere opnamen kan ik gewoon verwijderen. Dank voor welke tip dan ook. Hans

    Gesteld op 31-7-2014 om 18:44 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Hallo Hans,

      Ik moest wel even lachen om uw opmerking dat u er zelfs lelijke woorden tegen heb gezegd.
      Is dat specifieke programma misschien (per ongeluk) vergrendeld ?
      Als dit het geval is dan staat er een slotje vermeld aan de rechterkant.
      Via opt+, ontgrendelen, invullen van de code wordt het desbetreffende programma ontgrendeld en zal u het op de reguliere wijze kunnen verwijderen.
      Hopelijk heeft u hier iets aan.

      Vriendelijke groeten,
      Nancy Geantwoord op 31-7-2014 om 19:21

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Jammer Nancy en Theo, het zit er helaas niet bij. Tijdens het "wissen" draait het wieltje even maar dat stopt al gauw en is er niets gewist. Vergrendelen heb ik ook niet gedaan. Wel bedankt.
      Hans Geantwoord op 31-7-2014 om 19:47

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hans,

      Je gaat zo te werk als je een opname uit de lijst wilt verwijderen, wil je deze niet meer opnemen:

      Ga naar Guide
      Druk op de gele toets
      Je ziet daar de timer planningen
      Verwijder de tijden wilt annuleren, of het programma waar het om gaat.
      Wordt een programma niet meer uitgezonden, zal de decoder het daarvoor in de plaats gekomen programma opnemen. Verwijder dan deze opname planning, b.v. aan de hand van de tijden.

      Wil het wissen niet lukken, haal dan eerst de spanning eens een minuut 10 15 geheel van de decoder en probeer het opnieuw. Vaak is dat voldoende. Werkt dat niet, dan stel je de decoder het best even terug naar de fabrieksinstellingen. Doorgaans is het issue dan opgelost, daar je dan software issues oplost. Maar wellicht was het handig geweest eerst wat vragen door te nemen, want vrij recent was er iemand die aangaf dat ook bij hem het wissen niet wilde lukken, en dat even de spanning van het apparaat halen voldoende was. Lees dus eens e.e.a. door als je daar even de tijd voor hebt. Scheelt wellicht veel ergernis.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 31-7-2014 om 20:00

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hoi Hans,

      Ik heb net via de zoekfunctie op "wissen" gezocht en toen kwam ik onderstaand antwoord van de grote goeroe tegen. Dateert van eind april 2014. Bij die vraagsteller heeft het blijkbaar geholpen.

      Vriendelijke groeten,
      Nancy


      "Je kan eens proberen of dit baat:

      -Haal de spanning geheel van de decoder. (Minimaal 20 minuten).
      -Verwijder de smartcard.
      -Verwijder de coax kabel.
      -Verwijder de HDMI kabel.
      -Sluit de coax en HDMI kabel na een minuut of 15 weer aan.
      -Schakel, nadat de spanning weer is ingeschakeld de decoder in en wacht tot deze om de smartcard vraagt.
      -Plaats de smartcard
      -Stel de decoder na het geheel opstarten terug naar de fabriekstand. In eerste instantie hoef je de schijf NIET te foprmatteren, dus opnamen blijven bewaard Let er dus even op dat deze optie niet is aangevinkt als je terug gaat stellen.
      -Installeer de decoder opnieuw met de juiste frequentie en ID-Code (netwerknummer).
      -Controleer in het menu of je een nieuwe software update kan binnenhalen, zo ja, doe dit even.

      -Tip: haal daarna in het menu bij de optie 'energiebeheer' van de energiespaarstand.

      Hopelijk lost dit je probleem op.

      Mvg. Willem."

      @Willem, ik hoop dat het geoorloofd is dat ik uw antwoord kopieer en plak. Geantwoord op 31-7-2014 om 20:05

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Nancy,

      Is prima hoor, maar grote goeroe, is dat niet wat teveel eer? haha. Maar de tips in dat bericht zijn alleen nodig als er software issues zijn die zeer hardnekkig blijken en niet op de eenvoudige manieren zijn te verhelpen. Voor het wissen van bestanden is dat doorgaans niet nodig, maar goed, Hans heeft nu wel e.e.a aan opties en dan moet het toch lukken lijkt me.

      Mvg. Willem Geantwoord op 31-7-2014 om 20:16

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste Nancy c.q. Willem, bedankt voor de reactie. Ga morgen gelijk proberen maar nu wil mijn vrouw tv kijken. Morgen dus coax-kabel enz. eraf en toestel in coma brengen, daarna reanimeren en jullie dankbaar zijn. Prettige avond samen/beiden.
      Hans Geantwoord op 31-7-2014 om 20:52

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • @Willem
      Nee, grote goeroe is absoluut niet teveel eer.

      Als ik iets opzoek via een trefwoord dan zie ik hoe hoeveel tijd en moeite u erin steekt. Ook al is de vraagstelling soms behoorlijk kortaf en blijft een reactie weleens uit nadat er oplossingen geboden zijn.
      Overigens niets ten nadele van de anderen mensen die veelvuldig reageren. Ik vind het super dat dit bestaat !!

      @ Hans
      Ik hoop dat het op een of andere manier gaat lukken.
      Anders misschien het apparaat " voor de gek" houden door een nieuwe map aan te maken en daarin het desbetreffende programma weg te zetten, om vervolgens die hele map te verwijderen ?? Maar misschien is dit te blonT voor het apparaat ??

      Vriendelijke groeten,
      Nancy Geantwoord op 31-7-2014 om 20:57

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Hans,

      Probeer anders eerst mijn advies/bericht van 31-07 20.00 uur. Als dat al lukt hoef je wellicht verder niets te doen. In het ergste geval zul je misschien de schijf nog moeten formatteren, maar als het slechts om een enkele opname gaat, zou ik daar mee wachten totdat je de schijf geheel wil of moet legen. Ik neem aan dat je weet dat je opnames kan overzetten op een externe schijf of kan overbrengen naar de PC?

      Succes in ieder geval.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 31-7-2014 om 23:05

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Nancy (en anderen).

      Bedankt. Dat doet goed :-) Op zich is deze site destijds ontwikkeld voor het opzoeken van handleidingen, maar daaraan gekoppeld werd de optie vragen te stellen. Maar er wordt dan wel op de inzet van vrijwilligers gerekend, daar men natuurlijk geen weet kan hebben van elk artikel dat op de site staat. Dat zijn er n.l. meer dan een half miljoen. Omdat ik elders al zeer lang bij diverse apparaten plaatste, met name veel voor Humax, en zag dat hier vaak reacties uitbleven, heb ik eens contact gezocht met de eigenaar van de site en aangeboden wat rubrieken op me te nemen, om er zo voor te zorgen dat men niet voor niets een vraag achterlaat. Inmiddels doe ik meer voor de site, en het doet me toch wel goed te zien dat men hier nu toch regelmatig vragen stelt en er ook anderen zijn, die zich van hun goede kant laten zien door hier eveneens te plaatsen. Dus ook die mensen bij deze bedankt! Dat is alleen maar mooi, ondanks dat het wellicht niet altijd loopt zoals gewenst, b.v. inderdaad door het uitblijven van info of reacties. Maar dat veranderen we niet zomaar. Maar goed, veel andere reacties maken het dan weer de moeite waard wel even de tijd te nemen voor een ander en dat leer ik toch ook niet zo snel af ;-)

      Nogmaals dank.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 31-7-2014 om 23:18

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Dag Willem, Nancy, Hans,,,
      Ik heb dit topic nu gevolgd en ook een kleine bijdrage geleverd, maar ik begin te twijfelen waar het nu over gaat. Gaat het nu over het wissen van opnames of opnameplanningen?
      Ik dacht eigenlijk het eerste.....

      Verder heb ik me suf gezocht naar de oplossing, maar daar ben ik ook niet in geslaagd.

      @Willem, wel bedankt voor jouw uiteenzetting over jouw betrokkenheid met dit forum. Heb al veel van je opgestoken en je waardeert ook bijdrages van anderen. Maar goeroe????
      groet,
      Theo
      Geantwoord op 1-8-2014 om 11:47

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Even Off-topic:

      @ Theo,

      Slordig van me. Jij natuurlijk ook sterkte met alles!! Probeer er het beste van te maken.

      Mvg. Willem Geantwoord op 9-8-2014 om 07:49

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info