• Als ik mijn humax uitzet terwijl hij bezig is iets op te nemen, stopt de opname ook. Is dat normaal, ik kan toch niet het apparaat hele nachten aan laten staan.

    Gesteld op 14-7-2014 om 20:03 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Was ik nog even , u kunt wel de Humax op standby zetten, standby betekend dat hij actief wordt als er wat moet gebeuren, een ietsje lager sroomverbruik, maar niet echt aan te raden. Gweoon de tv uitzetten en de humax zijn geplande opnames laten uitvoeren,
      Aad Geantwoord op 14-7-2014 om 20:15

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag,

      Het maakt niet uit hoe de decoder is ingesteld: energiespaastand aan of uit, de decoder zou opnames gewoon moeten afmaken/maken als deze stand-by wordt gezet. Natuurlijk gebruik je niet de schakelaar achterop het apparaat, maar de afstandsbediening. Het is dus niet normaal als de decoder de opname afbreekt als deze in stand-by word gezet. Ik plan op de 5400, die verder identiek is, vaak een reeks programma's in voor opname en dat gaat ie gewoon op stand-by. Als dat niet kan, klopt er iets niet, maar het is altijd raadzaam de decoder wel even van de energiespaarstand te halen en ook het automatisch uitschakelen op uit te zetten.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 14-7-2014 om 23:29

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • @Aad,

      Ik ben het in dit geval niet helemaal met je eens. De decoder kan dus gewoon in de stand-by stand. Deze hoeft absoluut niet ingeschakeld te blijven staan. Als je op vakantie gaat en een reeks programma's hebt ingepland, laat je de decoder ook niet ingeschakeld staan. De schijf zou dan constant draaien en dat verkort onnodig de levensduur. De vergelijking met het contactslot van de auto gaat in deze dus niet op, maar uiteraard dien je niet de schakelaar achterop het apparaat te gebruiken.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 14-7-2014 om 23:34

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • @ Willem, je redenatie klopt natuurlijk , zonder twijfel. Maar daar de vragensteller het expliciet over UITZETTEN heeft was dat ook mijn uitgangspunt en niet STANDBY , dat is weer wat anders. Ook hier gaat het vergelijk met de auto op, standby, tweede stand van je contactslot. Ik heb al beleeft dat men een STANDBYKILLER voor de tv/humax zette en verbaasd was dat de opnames niet wilden starten
      Aad
      Geantwoord op 15-7-2014 om 07:25

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Als u de Humax uitzet blijf hij wel opnemen en ga na de opnamen tijd van zelf uit
      En ja zoals Willem zeg waarom zet je hem gaat allemaal van zelf
      Met vr.gr. Ton Geantwoord op 15-7-2014 om 09:07

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • @Ton, Uitzetten en op standby zijn echt 2 heel verschillende dingen. Vooral niet al te technische mensen moet je daar bij antwoord geven zeker even op wijzen.
      Aad
      Geantwoord op 15-7-2014 om 09:29

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Okay AAD maar ik zet gewoon alles uit als ik iets opneem
      Vooral s,avonds MGM na 2300 uur een mooi film.
      Hij neem het toch wel op wat ik vraag als ik het instel.
      Met vr.gr. Ton
      Geantwoord op 15-7-2014 om 12:23

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Goeie vraag Ton!
      In de gebruiksaanwijzing staat expliciet dat wanneer je de Humax in de stand-bij mode zet een eventuele opname op dat moment wordt onderbroken. Dat de discussie verder gaat over wat nu UIT is of STAND-BY in geval van Humax of auto doet niet zo ter zake.
      Ter zake is het antwoord dat je niet de Humax in stand-by mode moet zetten tijdens een opname. Verder kun je bij geen gebruik altijd de stand-by stand gebruiken.
      Wat ik hierbij geleerd heb is dat ik mijn Humax bij geen gebruik stand-by laat gaan.
      groet,
      Theo Geantwoord op 15-7-2014 om 19:19

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Aan allen,
      Daar staat het ja. Alleen wanneer ik de proef op de som neem dan wordt er bij mij helemaal geen opname onderbroken.
      Wat krijgen we nou????
      groet,
      Theo Geantwoord op 15-7-2014 om 21:25

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • @-Theo,

      Reaktie van 15-7-2014 - 21:25 uur
      "Aan allen"

      Van mij heb je voor 100% gelijk !
      Ik weet niet hoe het met de overige Humax-en gesteld staat.
      Zelf heb ik de 5400C en met deze kan ik vóór of tijdens opnemen het apparaat
      gewoon rustig op "Stand-by" zetten.

      Mvg. Carl
      Geantwoord op 15-7-2014 om 21:56

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Theo,

      Dat klopt, maar dat is bij meerdere decoders vermeld (Humax) maar ik heb er hier al verschillende gehad en nu dus de 5400 en die kun je gewoon stand-by zetten als een opname is ingepland of loopt. Dus de reactie van Theo, die zegt "wat krijgen we nou? ik kan de Humax gewoon in stand-by zetten" is dus terecht. Maar ik heb regelmatig aan de hand dat er nog één of twee opnames lopen en als ik dan mijn nessie opzoek, gaat de decoder gewoon in stand-by. Anders zou de decoder (HDD) ook na die tijd constant door draaien, tenzij het automatisch uitschakelen nog aan staat. Maar dan is de kans weer aanwezig dat deze ook tijdens de opname stopt, want hij wordt dan immers niet meer bediend?! En wat als je aan het opnemen bent en je gaat een aantal dagen weg? Moet de decoder dan ingeschakeld blijven staan? Dat druist dan wel aardig in tegen het feit dat men er alles aan doet om energie te besparen, en dus een energiebesparing stand in het leven roept, evenlas een automatische uitschakeling... Interessante discussie. Zal dit ook eens bij Humax neerleggen. Misschien een foutje in de handleiding?

      Mvg. Willem. Geantwoord op 15-7-2014 om 23:35

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info