• Hallo,
    Ik stoor mij nogal aan de 'knal' die te horen is bij het overschakelen naar radio. Is hier iets aan te doen?
    Bij voorbaat bedankt
    Ton

    Gesteld op 9-7-2014 om 13:23 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Hallo,

      Dat mag eigenlijk niet voorkomen. Maar heb je de dcoder aangesloten op een receiver en ingesteld op Dolby Digital? In dat geval kan het voorkomen dat de TV niet goed overweg kan met dit geluidsspoor en dat dus voor problemen zorgt. Maar dan zou het dus de TV moeten zijn die dit geluid laat horen. Als dat dus aan de orde is, is het raadzaam eens in te stellen op stereo en dan te kijken wat het resultaat is.

      Voorts is het bij issues ook vaak raadzam eerst eens een tijdje de spanning geheel van het apparaat te halen, en deze daarna even terug te stellen naar de fabriekstand en opnieuw te installeren. Daarmee worden eventueel aanwezig softwarefouten verholpen. Herhaal desnoods deze stappen een keer.

      Geef anders even wat meer info over de situatie en of je evt. een receiver o.i.d. gebruikt.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 9-7-2014 om 14:09

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hoi, Willem, bedankt voor je antwoord.
      Nee, er is geen sprake van een receiver. Uitsluitend de Humax en de tv. Beide enkele weken oud. Na diverse malen de stroom eraf gehaald te hebben, blijft het probleem zich voordoen, met name bij het overschakelen naar radio. Bij overschakelen van de ene naar de andere radiozender soms een 'knal', soms ook niet ?? Bij het teruggaan naar tv is ook een tik (minder luid) te horen ?? De beschreven 'knal' is echt een hard geluid uit de speakers, waarna direct het geluid van de radio te horen is.
      Bij voorbaat bedankt!! Geantwoord op 12-7-2014 om 11:13

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Ton,

      Herb je de decoder ook al terug gesteld naar de fabrieksinstelling en opnieuw geinstalleerd? Is de decoder toevallig ingesteld op Dolby Digital? Heb je ook al een ander HDMI ingang op de TV gebruikt? Ik neem aan dat je alleen de HDMI kabel gebruikt en niet ook nog de optische uitgang? Gebruik ook eens een ander HDMI kabel. Werkt misschien niet, maar je moet in dergelijke situaties alles proberen. Kijk ook eens de geluidsinstellingen op de TV na en sluit anders eens een DVD of Blu-ray speler aan op de HDMI ingang van de TV waarop nu de decoder is aangesloten (indien je dat nog niet hebt gedaan) en kijk eens wat deze doet. Als het euvel na deze handelingen blijft bestaan, lijkt het erop dat de mute in de decoder een storing vertoont. Het gebeurt vaker dat apparaten een knal of plop laten horen als b.v. een DVD wordt gestart, op pauze wordt gezet, of wordt doorgespoeld. In dat geval zal dan de decoder terug moeten, maar nog een tip: kijk eens wat de decoder doet op een andere TV, want ook daar kan iets misgaan.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 12-7-2014 om 14:38

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info