• Mijn HUMAX IHDR-5200C vertoont digitale beeldverstoringen, inclusief de audio, op de zenders in 162, 170, 340, 348, 412, 802 en 810 MHz. O.a. dubbelbeeld RTL8HD & FOX HD.

    Provider is ZIGGO Alles-in-1 met smartcard.

    De HUMAX is verbonden met de triple wandcontactdoos uitgang naar de antenneingang met een Kabelkeur goedgekeurde Hirschmann 1½ meter coaxkabel.

    In de meterkast vanuit het abonneeovernamepunt, geaard, en direct verbonden met een antenneversterker, FRA752/N, geaard, power, lengte op meer dan 15 meter ingesteld.

    Via de HUMAX gaat eveneens een Hirschmann 1½ meter coaxkabel naar de televisie met een Quantis CI+ 1.3. Alsmede een HDMI-kabel vanuit de HDMI-uitgang naar HDMI2 op de televisie.

    De televisie vertoont, m.u.v. de 802 & 810 MHz, de beeldverstoringen niet.

    Waarom wel de HUMAX die verstoringen en op de televisie dus niet?

    Gesteld op 6-7-2014 om 02:08 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Heeft u een mobiel of tablet met 4G netwerk ? Dit kan namelijk nogal eens storen op diverse apperaten. Wel super goed dat u uw vraag zo duidelijk hebt geformuleerd en gelijk de installatiegegevens er bij hebt gezet. U bedoelt neem ik aan dat uw tv niet stoort als u de ziggo kaart in de CI module heeft ? ( behalve dan de 802 en 810 MHz )
      Wat me wel opvalt, zijn de aardpunten ten opzichte van elkaar gemeten? want als daar een verschil is zou ik eens de aarding meten of even zonder aarding. het beste is al uw apperatuur op 1 aardpunt onder te brengen namelijk als u voor aarding kiest, U kunt natuurlijk ook even de aarding loskoppelen omdat dit striktgenomen niet noodzakelijk is daar de buitenmantels al voor onderlinge aarding zorgen.
      Aad Geantwoord op 6-7-2014 om 14:16

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Wat gebeurt er als u de FRA direct verbindt met de Ci module in de tv ( ik neem aan dat u de niet gebruikte aansluitingen van de FRA ook heeft "afgedopt", de smartcard in de Ci module doet en dan even kijkt wat het resultaat is. natuurlijk wel even de kabels van de Humax loskoppelen zodat deze o geen enkele wijze verbonden is
      Aad Geantwoord op 6-7-2014 om 14:25

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Wat lastig om als vraagsteller op de antwoorden te kunnen reageren.

      Voor wat betreft de aarding: de aarding eraf gehaald, geen resultaat van verbetering.

      De HUMAX de wifi-dongle verwijderd: geen resultaat.

      Wederom van de stroom van de HUMAX afgehaald, smartcard verwijderd.
      De coaxiale kabels eraf gehaald en met elkaar verbonden. In de bekabeling geen breuk(je(s)), de televisiezenders waren glashelder - op de zenders in de 802 & 810 MHz.

      Geantwoord op 6-7-2014 om 15:36

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • U kunt als vragensteller ook gewoon op uw eerst gestelde vraag reageren, dat is het eenvoudigst, U zegt dat u de wifi dongle er af heeft gehaald en geen resultaat, Dat lijkt me logisch, die is alleen van belang voor interactieve tv. Maar als u de coax met elkaar verbindt dan heeft u gewoon analoog , of had u toen de smartcard in de Ci module van de tv ?
      Aad Geantwoord op 6-7-2014 om 15:57

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik ben door omstandigheden niet of minder aanwezig, maar bepaalde storingen kunnen voortkomen uit een defecte tuner. Sluit de decoder dus eens rechtstreeks aan op het aop en bekijk dan wat zenders zoals Ned 1 en en neem b.v. Veronica eens op. Probeer dit ook bij de zenders die de issues opleveren. De 5200 wil daar helaas nog wel eens last van hebben en zal dan moeten worden nagezien.

      Gr. Willem. Geantwoord op 6-7-2014 om 19:29

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info