• ik heb een vreemd probleem bij mijn Humax 5200. Deze is met een HDMI kabel aangesloten op de TV en met twee tulpstekkertjes op een versterker. Voor een mooier geluid (ook bij radiozenders via de Humax) schakel ik dus de versterker in en de TV uit. Maar dan valt na enige ogenblikken het signaal van de Humax weg en hoor ik dus niets meer. Als ik dan de TV weer inschakel kom het signaal terug ook op de versterker. Maar omdat er een heel kleine vertraging tussen het geluid van de TV en het geluid van de versterker zit is dat geen fijn geluid. Zet ik de TV dan weer uit herhaalt het zich weer, n.l. het geluid van de versterker valt weg. Graag uw oordeel over dit probleem.
    vriendelijke groet, Egbert Reinders

    Gesteld op 15-4-2014 om 16:42 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • PS: natuurlijk kan ik het geluid van de TV op Mute zetten, maar aan het beeld bij radio via de Humax heb je niet veel.
      gr. Egbert Reinders Geantwoord op 15-4-2014 om 16:44

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik moet me hier ook even over buigen, want dit is inderdaad erg vreemd. Normaal gesproken staat de analoge uitgang, die jij nu hebt gebruikt, geheel los van de HDMI uitgang, maar het lijkt er nu op dat wanneer er geen handshake meer is tussen TV en decoder, de analoge uitgang ook niet meer werkt. Probeer eens of het verschil maakt als je even de HDMI kabel uit de TV of decoder haalt. Ik ben wel benieuwd of je dan wel gewoon gebruik kan maken van de analoge uitgang. Ik luister zelf nooit naar de radio en heb het geluid wel via een receiver lopen, maar dat is dan van TV uitzendingen en dan staat uiteraard ook de TV zelf aan. Wat me dan wel opvalt, is dat het geluid, in dit geval van de optische uitgang, ook even wegvalt als ik de TV uit doe, maar dat keert dan ook direct weer terug. Is er voor jou eventueel een mogelijkheid de optische uitgang te gebruiken? Ik ben wel benieuwd wat die doet. Je zou echter ook de decoder eens terug kunnen stellen naar de fabriekstand en opnieuw kunnen installeren, waarna je het geluid op stereo instelt en niet op Dolby Digital, want dat heeft geen waarde als je gebruik maakt van de analoge uitgang. Bij de optische uitgang ligt dat uiteraard anders. Laat me even weten hoe je ervaringen zijn als je bovenstaande punten uitprobeert.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 15-4-2014 om 18:48

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • bedankt Willem voor je snelle reactie. Ik zal je tips en adviezen zo snel mogelijk uitproberen en je laten weten wat het resultaat is. In ieder geval is duidelijk dat het analoge signaal van de Humax na enige seconden (dus niet gelijktijdig) na het uitzetten van de TV wegvalt.
      gr. Egbert Reinders Geantwoord op 16-4-2014 om 14:31

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Egbert,

      Heb je de decoder al even van de energiespaarstand gehaald? Ik weet niet zeker of dit helpt bij dit probleem, maar je kan het wel even uitproberen.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 16-4-2014 om 20:11

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Hallo Willem: probleem opgelost ! Gelukkig heeft mijn audioset een optische ingang. Met de bijbehorende kabel deze verbonden met de optische uitgang van de Humax en het geluid blijft ook als de TV uitstaat.
      Bedankt voor je tip !
      gr. Egbert Reinders Geantwoord op 17-4-2014 om 16:15

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Egbert,

      Dat is goed nieuws. Zal nog eens uitzoeken waarom de analoge uitgang wegvalt, maar voor nu ben je gered en kun je de decoder ook instellen op Dolby Digital waarbij het geluid ook nog eens beter is van kwaliteit en soms zelfs in 5.1.

      Dank voor de respons!

      Mvg. Willem. Geantwoord op 17-4-2014 om 20:24

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info