• Hallo,

    Ik heb ook de Humax 5200c. Bepaalde beeldovergangen kan hij niet tonen zonder 'gezwabber'.
    Ik verduidelijk: tussen de Ster-commercials zitten zg 'zwartjes' en de Humax reageert daar op met n zwart-wit fladder van n paar frames. Hetzelfde bij sommige overgangen in programma's die de Humax niet goed verwerkt. Ook schakelen van de ene naar andere zender gaat met zo'n 'zwabber' van enkele frames.
    Ik heb met mijn oude 5000c gecheckt of het misschien aan de signaalsterkte of aan de tv kon liggen, maar dat is niet het geval. Ook top HDMI-kabel gekocht, zonder verbetering. Dit is 2e exemplaar wat ik van Ziggo kreeg en beiden hebben dit euvel.

    Zeer benieuwd naar reacties.

    Mvg W. de Wit

    Gesteld op 7-4-2014 om 00:33 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dit klinkt mij naar intreferentie, daar uw vorige Humax dit ook had. U heeft niet toevallig een smartphone, babyfoon , boxen o.i.d in de buurt van de humax ? Ook de kabel voor het inkomende signaal is kwalitatief in orde ?
      Aad Geantwoord op 7-4-2014 om 13:14

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag,

      Kijk inderdaad de opsommingen van Aad even na. De 5200 is een andere decoder als de 5000, en daardoor ook gevoeliger. Als dit het 2e apparaat is, maar je dezelfde issues tegenkomt, lijkt het erop dat er iets in de installatie of in huis is, dat dit euvel veroorzaakt. De 5000 aansluiten om het signaal te controleren is een optie, maar eigenlijk niet de goede. je kan beter even de waarden van de 5200 uitlezen en dan van beide tuners. Dat doe je door een zender te bekijken en een ander op te nemen. Een dure HDMI kabel zal qua beeldkwaliteit geen verschil opleveren, maar deze zijn dan doorgaans wel beter afgeschermd. Echter zul je meestal prima uit de voeten kunnen met het standaard exemplaar, mits deze niet te lang wordt. Als er een zendmast in je omgeving staat, kan het zijn dat je een andere coaxkabel moet gaan gebruiken, n.l. een met een dubbele afscherming. Plaats voorts de decoder niet op of vlakbij een versterker, receiver of ander apparaat dat de werking van de decoder kan verstoren.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 7-4-2014 om 19:14

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dank Aad en Willem, ik ga er vd week mee aan de slag.
      De 5200 staat in een soort van audiokast onder de tv met daarin de front- en basspeaker vd dolby surround installatie. In de kast dus ook de versterker van dat systeem, een audiosysteem met losse componenten en een dvd-speler. Dit alles binnen 'n afstand van max 1mtr., maar die apparatuur staat uit. Zien jullie 'n relatie met de storingen bij het schakelen van 't ene kanaal naar het andere en bij andere beeldwissingen?
      Het signaal van de coax wat binnen komt wordt door de Humax gezien met 'n sterkte van ong. 69% en een kwaliteit van 100% bij tuner 1. Bij tuner 2 0mhz en 0% bij sterkte en kwaliteit. Geen idee wat dit wil zeggen.

      Nogmaals dank & groet,

      Walter Geantwoord op 7-4-2014 om 19:47

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Walter,

      Om te beginnen: je kan pas de sterkte van de 2e tuner uitlezen als deze ook wordt gebruikt, dus even een zender opnemen een ander bekijken of andersom. Een basspeaker, ofwel subwoofer kan een negatieve invloed uitoefenen door de forse magneet van de driver. Deze zijn lang niet altijd magnetisch afgeschermd, en als dat wel het geval is, vaak niet voldoende en dat geldt tevens voor de centerspeakers. Ook kunnen apparaten die niet ingeschakeld staan voor problemen zorgen. Maar er zijn ook apparaten die een deel van de elektronica blijven voeden, terwijl deze uit staan. het kan dus zeer goed zijn dat hier de oorzaak ligt van je problemen.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 7-4-2014 om 19:53

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info