• een paar weken een nieuwe Humax IHDR 5200 C en de beeldperfectie is uitstekend.
    alleen zit ik met een probleem. als ik de tv aanzet en dan de Humax van stanby aanklik, krijg ik geen beeld. Schakel ik de Humax eerst uit, schakelaar aan de achterzijde, en dan weer aan, dan heb ik beeld. Dus nu 's avonds de Humax niet op stand-by maar uit. Dan heb ik de volgende dag na tv en Humax aanzetten gewoon perfect beeld. Weet iemand hoe ik toch de Humax op stand-by kan zetten en na inschakelen van tv enz. gewoon beeld heb?

    Gesteld op 27-3-2014 om 19:22 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag,

      als je met HDMI werkt dien je altijd handmatig de juiste ingang op de TV te selecteren. De Humax decoder hebben niet de juiste codecs (CEC Codec) dat automatiosch te laten gebeuren. Je kan echter bij veel TV's via de Hotelmode, of soortgelijke optie, de TV zo instellen dat de ze automatisch de juiste ingang selecteert als de TV wordt ingeschakeld. Het probleem zou dan verholpen moeten zijn. Googel dus even op "hotelmode --> merk TV". Verander verder niets in dat menu, daar je dan de TV onbruikbaar kan maken, maar deze optie is veilig en wordt vaak gebruikt. Tip: haal in het menu bij de optie "energiebehee'r" de decoder eens van de energiespaarstand. Je kan daar ook het atomatisch uitschakelen uit zetten.

      Als het probleem daarna nog aanwezig is, laat het me dan even weten.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 27-3-2014 om 19:32

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Het lijkt mij dat Uw tv en verkeerd ( of zelfs geen) ingangssignaal vanaf de Humax oppikt.
      U heeft ( even als inzichtsvraag ) de antennekabel achter in de HUMAX, de antenne UIT achter in de Humax verbonden met uw tv en u heeft de Humax middels een HDMI kabel op uw tv aangesloten ?
      Ik weet zeker dat we er , samen met Willem , uit zullen komen wat er aan de hand is.
      Aad Geantwoord op 27-3-2014 om 19:33

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • ik heb de Humax aangesloten via HDMI en uiteraard de kabel IN in de Humax.
      Via google kan ik helaas geen Hotelmode voor onze B&O tv vinden. en als ik via de TV instellingen kijk, hoef ik niets in te stellen. De HDMI staat gewoon aangehinkt en blijft aangevikt. die hoef ik dus elke keer niet te veranderen. Maar het blijft raar dat hij geen signaal doorgeeft als hij van de stand-by afgehaald wordt maar na uit/aan wel het signaal doorgeeft.
      Hoop dat iemand een oplossing weet. Geantwoord op 27-3-2014 om 19:46

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Het is zeker raar wat er gebeurd, maar blijft uw beeld blauw of zwart op het moment dat er geen signaal is na uit standby zetten van de Humax ?
      Wat laat uw Tv u dan zien ? want als er geen signaal is zou de B&O dit in het display laten zien met daar welke ingang hij op dat moment checkt
      Welk ingangssignaal staat er nog meer in het TV menu aangevinkt ?
      Aad Geantwoord op 27-3-2014 om 20:03

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Nog iets , Wat gebeurd er als u EERST de Humax vanaf standby aanzet en dan pas de TV aan ? Op dat moment geeft de humax namelijk vanaf de HDMI al een signaal af en wellicht pakt de B&O dat signaal dan wel op.
      Aad Geantwoord op 27-3-2014 om 20:26

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • @ Aad,

      Dat signaal kan niet door de TV worden opgepakt, want de decoder heeft geen CEC codecs en dus zal de TV niet overschakelen naar HDMI. Je dient altijd de de TV handmatig op de juiste ingang in te stellen, tenzij de fabrikant de TV zo heeft ingesteld dat bij het inschakelen al een van de HDMI ingangen wordt geactiveerd. het mag dus niet uitmaken of de TV, of de decoder eerst wordt ingeschakeld. Als er wel problemen optreden, dan kan er sprake zijn van een HDMI handshake issue, waardoor de apparaten niet goed met elkaar communiceren en er geen verbinding tot stand wordt gebracht.

      Mvg. Willem.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 27-3-2014 om 23:33

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • @ Vraagsteller *(een naam bij de berichten zou zeer worden gewaardeerd).

      Lees even mijn berichtje wat ik aan Aad heb gericht. Er kan sprake zijn van een handshake probleem en dat kan wellicht worden opgelost door een software update van de TV, of van de decoder, wat je niet zelf kan. Maar je kan wel proberen of het werkt als je de decoder eens terug stelt naar de fabriekstand en opnieuw installeert. Je hoeft de HDD daarbij niet te wissen. Als dat niet werkt, vraag dan eens bij B&O of er een update voor de TV voorhanden is.

      wat de TV zelf betreft: het komt inderdaad ook wel voor dat de Tv zelf de laatste ingang onthoud en daarmee dus ook elke keer weer opstart. Dan is het niet nodig dit aan te passen in de Hotelmode, als B&O daar al mee werkt. Maar dit wordt ook wel anders genoemd en du kun je het wellicht daarom ook niet vinden.

      mvg. Willem. Geantwoord op 27-3-2014 om 23:39

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Goedenavond. Ik ben even een paar dagen niet online geweest en vandaar geen reactie. Maar ik zie dat het geen gewoon probleem is. Ga uiteraard al de reacties straks proberen en ik hoop dat het daarna verholpen is. Kan het terugzetten in de fabrieksstand geen kwaad en ik bedoel daarmee dat ik niet alles nog een keer in moet voeren enz.?
      Ieder die geantwoord heeft op de vorige vragen hartelijk dank. Je krijgt bijna nergens zo'n service van buitengewoon behulpzame vriendelijke mensen als hier en dat moet ook eens gezegd worden.

      Roelinus

      Geantwoord op 31-3-2014 om 20:00

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Roelinus
      Het terugzetten naar fabrieksinstelling , ja u moet daar wel de juiste frequentie en netwerknummer ingeven, maar dit duurt maar een paar minuutjes in totaal
      Het wijst zich vanzelf als u de juiste gegevens bij de hand heeft.
      Dank trouwens voor uw positieve respons op de antwoordgevers
      Aad Geantwoord op 31-3-2014 om 20:07

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Roelinus,

      Graag gedaan en dank voor je positieve feedback.

      Zoals Aad al aangeeft dien je wel de frequentie en het netwerk ID weer even in te geven, maar het zenders zoeken gaat dan wel zeer vlot. Verder dien je er wel even op te letten, dat er GEEN vinkje in het vakje 'formatteren' staat, want dan is bij het terug stellen ook de HDD leeg. Voorts dien je er rekening mee te houden dat eventuele timer planningen en/of favorietenlijsten tevens verloren gaan.

      Tip: haal na het terug stellen de decoder in het menu bij 'energiebeheer' van de energiespaarstand. je kan daar ook het automatisch uitschakelen uit zetten, daar anders de decoder in stand-by gaat als deze 3 uur niet wordt bediend.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 31-3-2014 om 21:11

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info