• Ik heb het volgende probleem.
    Als ik mijn tuner aansluit via een scart kabel heb ik een extra toon in het geluid, maar heb ik gewoon beeld.
    Als ik mijn tuner echter aansluit via een HDMI kabel krijg ik "geen signaal" in beeld.
    Ik heb mijn tuner aangesloten op een andere TV, en daarbij had ik hetzelfde resultaat.
    Bij de dealer zeiden ze dat ik dat via het menu zou moeten instellen, en wel bij "Instellingen --> beeldscherminstellingen". Helaas kan ik nergens een dergelijke instelling vinden.
    Hoe krijg ik gewoon beeld via een HDMI aansluiting?

    Gesteld op 8-6-2014 om 00:39 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
    • Dag,

      Als je een HD TV hebt is het uiteraard zaak de decoder middels HDMI aan te sluiten, maar het zal niet zo zijn dat de gebruikte HDMI ingang op de TV automatisch wordt geactiveerd bij het inschakelen van een Humax decoder, want deze ondersteunen geen van allen de benodigde CEC codecs en dus zul je in principe altijd zelf de juiste HDMI ingang moeten activeren, tenzij de TV fabrikant er voor heeft gekozen een ingang zo in te stellen dat de TV deze kiest bij het inschakelen van de TV.

      Kan het dan niet anders? Ja, vaak wel, maar dan dien je zelf een ingang toe te wijzen in de de zogenoemde Hotelmode (of soortgelijk) van de TV. Googel daarvoor even op 'Hotelmode -->merk TV' en volg de stappen. Verander geen andere opties als je daarin niet thuis bent en blijf absoluut af van b.v. button of remote lock!! Maar eerst genoemde is veilig en wordt zeer vaak gebruikt, ook door mijzelf. Bovendien is dit zeer goed en snel te realiseren. De TV zal dan bij het inschakelen direct de ingang kiezen waarop de decoder is aangesloten. Kijk dus wel even welke ingang dat is.

      Voorts kun je met de V-format toets de resolutie aanpassen. Voor een HD TV zet je deze op 1080I, voor een HD-ready op 720P.

      Lees ook eens wat andere info door op dit onderwerp, daar dit zeker handig kan zijn. Als je weer reageert, doe dat dan even bij deze vraag, dan blijft alles mooi bij elkaar en overzichtelijk.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 8-6-2014 om 19:43

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste Willem,

      Het ligt niet aan de TV. Ik heb een andere TV aangesloten, en daarbij kreeg ik ook geen beeld via de HDMI aansluiting.Het probleem zit dus duidelijk in de HDMI uitgang van de tuner.

      Groeten
      Eric Geantwoord op 18-6-2014 om 01:41

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Eric,

      Stel de decoder eens terug naar de fabrieksinstellingen en installeer deze nog eens opnieuw. Even aansluiten middels scart dus. Als er dan nog geen weergave is, is onderzoek nodig, want je hoeft de decoder niet in te stellen op HDMI. Die uitgang dient gewoon meteen te werken. Controleer ook even je HDMI kabel of pak even een ander. Ik weet niet exact welke tips ik eerder gaf, maar als dit niet lukt, dan zal de decoder even naar je dealer of naar Humax moeten voor onderzoek, want dan is er iets mis.

      Humax:

      Quantis Electronics B.V.
      Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
      www.quantiselectronics.com
      T +31 (0) 85 5000400

      Mvg. Willem. Geantwoord op 18-6-2014 om 10:21

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hoi Willem,

      Dank je voor je reactie.
      Terugzetten naar fabrieksinstellingen was het eerste wat ik al had gedaan. Ook andere HDMI kabels heb ik geprobeerd.
      Het zal dus een bezoek aan de dealer worden ben ik bang.
      Dat was nou net niet het antwoord waar ik op zat te wachten.
      Hartelijk dank voor je inzet.

      Groeten
      Eric Geantwoord op 18-6-2014 om 20:06

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Eric,

      Na de laatste update zie ik helaas vaker dit probleem langskomen. Dat is op zijn minst wat slordig, maar vreemd genoeg heeft lang niet iedereen er last van. Maar als het bij jou ook is gebeurd na de laatste update, neem dan even contact op met Humax en vraag even naar Dhr. Lenders. Ik heb hem recent over dit fenomeen gesproken en hij heeft me toegezegd dit geheel gratis (uiteraard is dat natuurlijk ook het geval als je nog garantie hebt) of met een coulance regeling op te lossen.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 18-6-2014 om 21:54

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info