• Hallo,
    Wij hebben sinds een aantal jaren een humax ontvanger/recorder ihdr-5050c. We willen ook graag interactief kijken en hebben derhalve ook een irhd-5300c gekregen van ziggo. Zij hebben aangegeven dat beide apparaten samen moeten kunnen werken. Vandaag aangesloten maar beide afstandbedieningen reageren tegelijkertijd op beide apparaten. Bij het inschakelen van de guide kan er geen opname ingesteld worden, omdat afstandbediening reageert op interactieve decoder. Tevens kunnen we geen reeds opgenomen programma meer selecteren op de recorder. Vraag is hoe beide apparaten goed met elkaar samen kunnen werken of dit eigenlijk, in tegenstelling wat ziggo zegt, niet goed kan werken.

    Gesteld op 12-4-2014 om 20:16 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
    • Dag.

      Vraag is wat je precies wilt. Je kan de 5050 niet gebruiken voor Interactieve diensten en alleen opnemen in je netwerk om b.v. bestanden te delen. Je kan echter wel de afstandsbedieningen zo instellen dat je beiden afzonderlijk kan bedienen. Ik moet daar wat over hebben, maar naar mijn weten is dit ook in de handleiding, die eventueel hierboven te lezen is, genoemd. Je kunt de decoders dus wel naast elkaar gebruiken, maar vraag is of je niet beter afstand kan doen van beide decoders en er een 5200 of beter nog, een 5400 voor terug kan nemen, welke een dubbele tuner heeft, interactief is en een HDD heeft van 1TB.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 13-4-2014 om 15:18

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Samenwerken diverse Humax machines.
      Gaat het. Ja-nee.

      Tegelijk gebruiken gaat bij mij (ik heb er drie) alleen als de afstandsbediening maar 1 apparaat kan zien.

      Ik heb ze onder verschillende hoeken (2 in een hoek en 1 aan de andere kant van de kamer) staan en dan gaat het nog vaak fout. Ik verander een kanaal en de andere machine veranderd ook. etc etc.

      Wat gaat. Een van stroom afsluiten(knop achterkant) Je wens programma in vullen.
      en dan de andere idem dito. Stroom weer aansluiten en ze nemen beiden de programma's op.
      Dit werkt voor mij omdat ik zelden of nooit TV kijk en via USB op de TV mijn series /muziek of films kijk.
      Via verschillende TV's gaat het ook maar daar zijn de hoeken van aan en uitzetten en programmawisselen essentiëel.

      Knutseloplossingen (uit het verleden) maar kan zinvol zijn.
      De verbindingen met de TV via verschillende kabels(HDMI/Scart o.i.d.) dit lost het ab probleem niet op maar je programma dat je bekijkt wordt niet aangetast.
      1 Humax aan de voorkant een aan de zijkant werkt ook (diverse ab's en zo nu en dan PVR noodzakelijk) Voor mij persoonlijk werkt veel prima maar voor vriendin lag het vaak anders ;-(.

      Simpelste methode (90% adequaat) 1 uitzetten en 1 gebruiken . Wanneer programmeren nodig is > dit doen en dan oog van niet gebruikte Humax afdekken.

      Gedachteloos rondzwieren met ab is er niet meer bij!!

      Ik heb 4 maanden on demand ed met compleet pakket kunnen uitproberen. Binnen 2 mnd gestopt Met 6 gelijktijdig mogelijke opnamen was het even leuk. On demand muziek wel gebruikt (Maar zonder mij bekende mogelijkheid dit op te nemen slechts korte tijd zinvol) Er is nog nooit een uitzending geweest die ik had willen zien maar gemist heb.
      Wel die ik had willen opnemen (maar dat gaat niet!)

      Al met al 2 x 5050 en 1 x 6200 werken uitstekend , maar net als met de andere sexe ze hebben een specifieke aanpak en omgang nodig.

      Veel plezier en vr.gr.Saun
      Geantwoord op 13-4-2014 om 18:28

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dank je Willem. Ziggo heeft ons verteld dat beide apparaten probleemloos met elkaar zouden moeten werken, maar dat is niet het geval. Apparaat gaat dus retour ziggo.
      Groet, Bart Geantwoord op 13-4-2014 om 20:33

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • @ Saun,

      Je kan de afstandsbedieningen van de decoders programmeren, wat inhoudt dat je ze gewoon naast elkaar kan gebruiken en bedienen met de eigen afstandsbediening zonder dat de andere decoder reageert. Bij DVD spelers en recorders, en sommige andere apparaten is dat net zo. je kan n.l. kiezen uit de codes 1,2,3,4,5, en 6. Bij DVD is dat vaak DVD 1, 2 en 3. Zo kun je dezelfde apparaten in huis hebben en bedienen zonder dat de ander reageert. Moet even kijken waar ik dit schrijven heb gelaten, maar er zijn meer mensen die er gebruik van maken. Maar 2 decoders bij één TV is niet echt handig. Als je een decoder boven hebt en een ander beneden is het een andere zaak, en dan kan het handig zijn bestanden onderling te delen, maar dat levert wel wat beperkingen op.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 14-4-2014 om 01:09

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Bart,

      Graag gedaan. Lees anders ook even mijn reactie bij Saun. Maar 2 decoders bij dezelfde TV is absoluut niet handig. Wel zie ik vaker dat men naast de decoder een CI module in de TV heeft om altijd een zender op te kunnen nemen en een ander te bekijken als men bij voorbeeld de 5100 of 5300 heeft.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 14-4-2014 om 01:12

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info