• Hallo Willem,

    Ik zie via de e-mail nogal wat zaken langs komen van 5050 en 6200 en het overzetten van films e.d.

    Ik heb in 't verre verleden al eens een voor mij werkende oplossing vermeld.

    Mogelijk niet terzake maar toch ;-(

    1. Op laptop met Windows en voldoende ruimte (EHD kan eventueel ook maar is wat onhandiger) Linux installeren (ik heb Ubuntu 12 geloof ik).
    2. Een EHD formatteren. (kan via 5050 dan weet je zeker dat 't werkt!)
    3. Film van 5050 copy naar USB .
    4. EHD 1-3 GB EHD voor Windows formatteren (zonder moderne PC's geen 3 GB nemen!)
    5. Op laptop linux starten en de films of wat dan ook copieëren naar de windows EHD.
    6. Kan nu verder veelal overal bekeken worden.

    Vanaf 6200 is 't wat ingewikkelder als je de 5050 gewend bent.
    (move drukken naar uiteindelijk copy)

    Problemen.!!!!

    Als je de EHD met de inhoud van de 6200 aansluit op de 5050 geeft die aan dat de files zijn mislukt!! (ze staan er wel op als je ziet hoeveel ruimte je nog over hebt!)
    De 5050 kan ze niet lezen.

    Oplossing!!

    Als je naar de laptop en linux gaat is er niks aan de hand. Linux herkent de bestanden van de 6200 en je kunt ze gewoon copy naar de windows EHD. 4-5- en 6 geven je het genoegen ze te kunnen bewaren en te bekijken.

    Al de zaken over de USB sticks en de beperkingen daarvan zijn reeds in 't verleden aan de orde geweest en ws voldoende bekend.

    Mocht alles al zijn langs gekomen,Sorry!

    Vr.Gr. Saun.

    Gesteld op 10-4-2014 om 15:29 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
    • Dag Saun,

      Dank voor je bericht. Je bedoelt overigens waarschijnlijk de 5200 i.p.v. de 6200. De opnamen van de 5050 en de 5200 zijn, zoals je al hebt opgemerkt niet via de decoders uitwisselbaar. je kan dus geen opnamen van de 5050 bekijken via de 5200 of andersom, daar beiden onder een ander systeem werken. Er zijn inderdaad wel programma's waarmee je de opnamen kan bekijken via de PC. FileZilla is zo'n programma, en deze is bovendien gratis. Je kan dan de bestanden via FTP overbrengen naar de PC, en daar bekijken, opslaan of op een ander medium branden. E.e.a. is al langsgekomen door de tijd heen, maar het is altijd fijn als men meedenkt of zijn/haar ervaringen even deelt.

      Nogmaals dank dus.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 10-4-2014 om 17:53

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info