• Hallo Willem,

    Hopelijk kan jij mij ook helpen? Je weet nogal veel van de Humax 5050C. Ik heb het volgende probleem.

    Na weer een keer een groen beeld te hebben gekregen, probeerde ik dit te verhelpen door het beeldscherm aan te passen. Dat hielp de vorige keren.
    Helaas nu niet. Ik heb daarna de receiver gereset. Maar nu blijft hij hangen bij het instellen van de programma's, bij de taal Nederlands. En doet helemaal niets meer. Ook na een nacht alle stekkers eruit te hebben gehad niet. Op de display van de receiver staat Wizard.

    Is dit probleem bekend bij jou? Weet jij een oplossing? Ik kan op internet niets vinden hierover.

    Alvast bedankt.


    M.vr.gr,
    Christel

    Gesteld op 23-2-2014 om 22:45 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
    • Dag Christel,

      Ik herken dit wel, omdat dit soms ook in een iets andere vorm voorkomt als er iets mis is met de hardware in de decoder of met de harde schijf. De decoder blijft dan n.l. in het 'boot menu' hangen. Ik heb soortgelijke problemen ook wel gezien bij andere decoders. Ik plaats nu dan alleen nog bij een aantal Humax typen, en bij de 5050, komt het, als die wat ouder wordt soms voor dat de HDD het begeeft. Deze draait ook altijd mee, dus normale slijtage is dan uiteraard logisch. Daar merk je soms weinig van, al kan het voorkomen dat je eerder een paar keer hebt opgemerkt dat opnamen mislukten, of dat je beeldfouten te zien kreeg, maar soms ook, uit dit zich pas als je de decoder wilt terug stellen naar de fabriekstand. Daar kan het dan al mis gaan, maar bij de herinstallatie komt het dan zomaar eens voor dat de decoder in het menu vastloopt.

      Maar probeer eens dit:

      -Haal de spanning geheel van de decoder. (Minimaal 20 minuten).
      -Verwijder de smartcard.
      -Verwijder de coaxkabel.
      -Verwijder de HDMI kabel. (Deze mag ook bij de TV worden losgehaald als dat eenvoudiger is. Hetzelfde geld als je de decoder hebt aangesloten op een ouder toestel middels scart).
      -Sluit na zo'n 15 minuten de HDMI kabel weer aan.
      -Sluit ook de coaxkabel weer aan.
      -Schakel, nadat de spanning weer is ingeschakeld de decoder in en wacht tot deze om de smartcard vraagt. (Het is nu even de vraag of de decoder doorstart of wederom blijft 'hangen').
      -Plaats de smartcard
      -Stel, als de decoder doorstart, de decoder terug naar de fabriekstand en formatteer daarbij tevens de harde schijf. (Opnamen gaan hierbij verloren dus stel deze desgewenst en zo mogelijk veilig).
      -Installeer de decoder opnieuw met de juiste frequentie en ID-Code (netwerknummer).

      -Tip: haal daarna in het menu bij de optie 'energiebeheer' van de energiespaarstand.

      Herhaal zo nodig even deze stappen een paar keer. Mocht de decoder dezelfde melding tonen, of in het 'booten' blijft hangen, kun je er eigenlijk wel vanuit gaan dat er iets intern mis is en de decoder voor onderzoek naar Humax zal moeten.

      Ik lees graag even de afloop.

      Mvg. Willem.

      Succes! Geantwoord op 24-2-2014 om 01:05

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info