• Goede middag,

    Heb regelmatig vastlopers met deze ontvanger; door middel van de aan- en uitknop is dit op te lossen, maar zijn er meerdere mensen met dit probleem of weet iemand een oplossing?

    Vriendelijke groeten,

    Dick Alblas

    Gesteld op 10-2-2014 om 12:08 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
    • Dag Dick,

      Het is raadzaam het volgende te doen:

      -Haal eerst een 15 tal minuten de spanning geheel van het apparaat zodat de elco's goed leeg zijn
      -Schakel de spanning weer in en en stel direct nadat je het apparaat hebt ingeschakeld en deze is opgestart deze terug naar de fabriekstand en formatteer daarbij ook de schijf. Je bent dan helaas wel alle opnamen kwijt en daarom adviseer ik dan ook vaak deze z.s.m. op een ander medium over te zetten, daar er altijd iets kan gebeuren waardoor je deze kwijtraakt.
      -Installeer de decoder opnieuw en haal deze van de energiespaarstand.
      -Ga nu een zender bekijken en neem een andere zender op en lees dan direct de waarden uit van BEIDE tuners, waarbij het gaat om sterkte, kwaliteit en BER en plaats die waarden hier eens. (dat kun je het best doen bij deze vraag, zodat de conversatie bij elkaar blijft).

      -Plaats de decoder niet op of vlakbij een receiver of versterker of een ander apparaat met een forse voeding.

      Als het euvel hierna weer voorkomt geef het dan uiteraard ook even aan.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 10-2-2014 om 16:51

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Willem,

      Bedankt voor jouw antwoord. Heb alles gedaan maar het probleem blijft. Frappant is dat het over het algemeen optreedt binnen 15 tot 30 minuten na het aanzetten. Soms zelfs twee maal. Aan laten staan is meestal voldoende, maar ja, dat kan toch niet helemaal de bedoeling zijn?
      Is er een nieuwere softwareversie misschien? Ik heb versie 3.1
      De waarden zijn tuner 1: 36%, 100% kwaliteit en ber 0
      voor tuner 2: 39%, 100% kwaliteit en ber o
      Ik hoor graag nog even van je, groeten, Dick Geantwoord op 16-2-2014 om 14:15

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Dick,

      Die waarden zijn netjes, daar ligt het niet aan. En aan laten staan is natuurlijk niet nodig en ook niet handig daar de HDD dan altijd meedraait. Het enige dat je kan proberen is het apparaat nogmaals terug te zetten naar de fabriekstand en opnieuw te installeren. Het komt meer dan eens voor dat het dan wel lukt issues op te lossen. Je kan daarna kijken of er een nieuwe update aanwezig is. Via het menu kun je naar de optie software update toe en als deze aanklikbaar is, kun je deze downloaden. (versie van de update is afhankelijk van de provider). Als het vakje grijs is heb je laatste versie erop staan. Doe dat wel meteen na inschakelen, want als de decoder wel vastloopt tijdens het binnenhalen van een nieuwe versie heb je een probleem. Als het apparaat daarna nog dezelfde issues vertoont is het raadzaam deze voor onderzoek op te sturen naar Humax.

      Hier alvast hun gegevens:

      Quantis Electronics B.V.
      Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
      www.quantiselectronics.com
      T +31 (0) 85 5000400

      Mvg. Willem. Geantwoord op 16-2-2014 om 17:58

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Willem,
      Het probleem blijft bestaan. Heb nu even de importeur gemaild of zij nog een oplossing hebben voor ik hem opstuur. Beetje lastig want dan zit ik een behoorlijk poos zonder tv denk ik.
      Nog een ander vraag als het mag: voor de audio van de tv uitzendingen, als ik die via een Bose 1.2.3 systeem wil beluisteren, moet ik dan een verbinding maken tussen de Humax en de Bose of juist tussen de tv en Bose? Ik heb nu een echo op het geluid, de Bose is later.
      Fijne avond verder,
      Dick Geantwoord op 20-2-2014 om 22:15

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Dick,

      Als je Humax even belt gaat het wat vlotter, en doorgaans verloopt een eventuele reparatie ook vrij snel.

      Wat het geluid betreft: als je een optische ingang (SP-Dif) op je Bose set hebt, sluit je de decoder rechtstreeks aan op de Bose. Anders kun je de analoge uitgang gebruiken, maar dan is de weergave enkel in stereo. Het is raadzaam vervolgens het TV geluid uit te schakelen als je gebruik maakt van een receiver of versterker.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 21-2-2014 om 23:14

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info