• Beste experts,
    Via mijn Samsung Smart TV kan ik mijn Humax 5000c bedienen. Echter het apparaat schakelt wel aan maar gaat niet uit als de TV uitgeschakeld wordt. Is dit een instelling van de Samsung of van de Humax?
    Een 2de vraag die ik wil stellen is of het zin heeft om een nieuwe Humax te kopen aangezien er geen updates meer verschijnen voor de 5000c.
    Mijn gedachte gaat uit naar de 5200.
    Zou die beter zijn of is het verschil alleen interactief en harde schijf?
    Zou de beeld kwaliteit ook beter worden?
    Hopend op een reactie,
    Groet,
    Albert.

    Gesteld op 24-7-2014 om 19:40 in forum Humax IRHD 5000C Misbruik melden
    • Dag Albert,

      De Humax heeft geen automatische uitschakeling via HDMI, en dus zal deze niet uitschakelen als de TV wordt uitgeschakeld, maar een mooie optie zou b.v. een Logitech Harmony zijn. Je kan dan veel meer aanpassen en b.v. bij het inschakelen van de TV, ook de decoder en b.v. de receiver laten in- of uitschakelen. Hiervan wordt vaak gebruik gemaakt, want er zijn dan nog veel opties mogelijk.

      Dat er voor de 5000 geen updates meer uitkomen zegt niet zoveel. De werking wordt daardoor niet minder. Voor de 5050, waarbij wat bugs waren ontstaan, is die recent wel weer uitgekomen, maar eerder ook een lange periode niet. Voor de 5200 en 5400 komen er nog wel regelmatig updates uit, maar dat heeft ook vaak te maken met de interactieve functies, zoals de 5100 en 5300 deze ook kennen. Voordeel van de 5050 (niet interactief) en de 5200 en 5400 welke wel interactief zijn, zijn wel de dubbele tuner, waardoor je altijd één zender kan opnemen en een ander kan bekijken en sinds kort ook veel vaker 2 zenders kan opnamen en een 3e kan bekijken, al zijn daaraan nog wel wat beperkingen. Voorts kun je decoders opnemen in je netwerk etc. Maar de beeldkwaliteit van deze decoders ligt niet veel hoger als die van de 5000 welke natuurlijk al een HD decoder is. Dus beter is een wat relatief begrip, maar als je aan een andere decoder toe bent, dan is het zeker raadzaam eens naar de 5050, 5200 of 5400 te gaan kijken.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 24-7-2014 om 22:01

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste Willem,

      Bedankt voor jou reactie.
      Ga mij eens verdiepen in een opvolger van mijn 5000c.
      Als je zo links en rechts wat leest lijken de er erg veel klachten te zijn over de werking van de 5200. Met name vastlopers en stilstaand beeld waardoor je alles weer moet resetten.
      Is jou dat bekent?
      Grt,
      Albert. Geantwoord op 25-7-2014 om 09:11

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Albert,

      Ik heb nu zelf de 5400, die op de grotere HDD verder gelijk is aan de 5200, waarmee ik eerder een tijdje heb gedraaid en vastlopers heb ik nooit gehad, maar wel komt het voor dat een van de tuners storingen gaat vertonen. De tuners van de 5050 zijn wat betreft van ene hoger niveau. Maar natuurlijk lopen ervaringen ook altijd wel uiteen. Waar de een dolenthousiast is, heeft de ander er geen goed woord voorover, maar vaak ligt dat ook aan onkunde. Ik beantwoord hier bij meerdere decoders de meeste vragen en dan kom je heel wat tegen. Je ziet dan dat b.v. bepaalde opties helemaal niet zouden werken of niet aanwezig zijn, maar men verzaakt dan eens de handleiding erop na te slaan, of vragen en antwoorden door te nemen. Ik ben zelf zeer tevreden over Humax, maar in de inmiddels jarenlange contacten die ik met het bedrijf heb, ben ik absoluut ook kritisch en dat mag natuurlijk ook. Maar geef dan gewoon duidelijk aan wat volgens jou verbetering behoeft. Men kan er dan wellicht wat mee. Alleen klagen op forums, wat vaak gebeurt, heeft natuurlijk geen zin. Zo heb ik b.v. wel aangegeven dat de tuners in de 5050 duidelijk minder storingsgevoelig zijn dan die van de 5200 en 5400 en dat dit verbetering behoeft. Maar ja, mensen willen ook niet al teveel betalen en als een ander merk 'hetzelfde' levert als Humax, voor minder geld, kiest men al snel voor dat merk, en zeker als de opties daarvan nog uitgebreider zijn, in je achterhoofd natuurlijk wel wetende dat er dan ergens anders op bezuinigd is. Je moet de decoders inderdaad ook wel wat vaker resetten (terug stellen) maar op zich is dat logisch, want hoe geavanceerder iets wordt, hoe gevoeliger. Een standaard apparaat zonder verdere opties heeft daar minder last van. Maar bij de 5000 komt het dan weer regelmatig voor dat de voeding eruit klapt, of dat de elco's het begeven en het apparaat in 'boot' blijft hangen. Echter zijn er ook tal van mensen die de 5000 al jaren zonder issues gebruiken. Neem je niet al teveel op en heb je weinig met het interactieve deel, zou je de keuze kunnen maken voor een 5050, maar de praktijk wijst toch wel uit dat men vaak koos voor de 5200, of de overstap naar die decoder maakte. Ik laat dus de keus aan mensen zelf, want het is toch ene persoonlijke kwestie.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 25-7-2014 om 18:57

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo Willem,

      Morgen ga ik aan de slag met mijn nieuwe Humax IRHD-5200.
      Nog bedankt voor je eindeloos geduld met het beantwoorden van al onze vragen.
      Grt,
      Albert. Geantwoord op 25-7-2014 om 20:14

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info