• Kun je ook rechtstreeks op een NAS opnemen ?
    Daan sla ik het gedoe met die harde schijf over
    Mvg pascal

    Gesteld op 5-6-2014 om 18:23 in forum Humax HUMAX IRHD-5300C Misbruik melden
    • Dag Pascal,

      Nee, dat kan niet. Je kan tevens geen USB stick gebruiken en hebt dus een schijf nodig. Deze ondersteund dan tevens de functies als live pauzeren, time-shift etc.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 5-6-2014 om 21:30

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Als het nou helemaal niet meer wil lukken, ook niet met de uitleg die ik recent heb achtergelaten, laat het dan even weten, want dan kan Humax altijd eens kijken wat er mis is of gaat. Ik heb daar wel gegevens van.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 5-6-2014 om 21:35

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • hallo willem ,
      bedankt voor je hulp zo ver.
      Ik heb van de week al iedere dag humax aan de telefoon gehad en die zeggen iedere keer , als u de harde schijf eraan hangt moet u hem eerst in de humax formatteren en toewijzen.
      Ja dat is goed zeg ik maar om dat te kunnen doen moet je hem eerst wel zien.
      Uiteindelijk moest ik hem maar opsturen, maar dan is het voor eigen kosten want hij is al uit de garantie.
      Ik denk achteraf dat er iets in de USB poorten gewijzigd is waardoor een harde schijf zonder externe voeding niet genoeg stroom maar krijgt,want als ik er een aanhang met externe voeding doet hij het wel.
      Ergens is het niet fair, Humax verzorgd een update en na de update werkt de boel niet meer naar behoren.

      M.v.g pascal Geantwoord op 7-6-2014 om 12:24

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Pascal,

      Het is inderdaad niet fair als het issue na een update ontstaat en de klant daar de kosten van ondervind. Wellicht is het nog raadzaam dan een schijf met voeding te gebruiken, maar verder is het verhaal van hen eigenlijk geheel gelijk aan dat van mij. Ik heb ook regelmatig contact met ze, daar ik soms meer issues opmerk bij verschillende apparaten en dat dus meldt, zodat dit kan worden aangepast of opgelost. Ik ga ook dit zeker even bespreken, al moet ik eerlijk zeggen dat ik het verder nog niet heb gezien dat het zo mis gaat dat de decoder de schijf niet meer accepteert. Ook niet bij de 5100 die verder gelijk is. Ook voor andere decoders is er recent een update uitgekomen en ook hier heb ik nog niet gezien dat deze een eventueel aangesloten externe schijf gingen weigeren. Maar goed, dat zegt ook niet altijd alles. Ik denk echter dat ik wel wat opties heb genoemd waarmee het zeker moet lukken en die opties uitgebreider zijn dan die je in dit geval van Humax hebt gehad, en het spijt me dan ook te zien dat het nog niet wil werken. Maar helaas komt dat ook voor. Je kan eventueel heel even afwachten met het opsturen. Ik neem dan Maandag contact met ze op en ga dit voorleggen. Plaats hier anders even je volledige naam, zodat men weet over wie het gaat. Ik ga dan even kijken of ik het voor elkaar kan krijgen dat dit kosteloos wordt opgelost.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 7-6-2014 om 15:20

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Willem bedankt voor je hulp ,
      Ik heb gisteren een Intenso externe Harde schijf van 500 Gb (zonder externe voeding)gekocht en deze werkt goed zoals het moet.
      Mijn oude harde schijf meegenomen naar de winkel en daar waren ze zo vriendelijk om deze uit te proberen op de 5300c die ze daar hadden staan, maar daarop deed hij hetzelfde als op mijn 5300c .
      Dus met de humax is niks mis , maar van de andere kant ook niet met de harde schijf want hij werkt wel op de pc.
      Ik denk inderdaad dat het te maken heeft met de keuze van de harde schijf .
      we weten dat de humax erg kieskeurig is met harde schijven en misschien deze door de update in de " blacklist " heeft gezet.
      iets anders kan ik ook niet bedenken.

      M.v.g pascal siebers Geantwoord op 8-6-2014 om 16:39

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hallo Willem en Pascal alle humaxen 50,51,52,53 kunnen opnemen en dit weer afspelen, echter formateerd humax op ext3 formaat, met speciale programma,s voor windows kun je dit toch overzetten en bewaren, of als je in bezit van een nas bent aan deze koppelen en kopieren, nas leest nl ext3, vandaar kun je dan naar elk willekeurig device streamen of kopieren ik raad je aan daarom ook altijd een externe (usb) schijf te gebruiken, grtzz rob Geantwoord op 25-7-2018 om 12:20

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Rob,

      dank voor je aanvulling. Ik verleen al 15 ondersteuning voor Humax en ken de apparaten dus goed. Alleen vraag ik me af wat je met de 50 bedoeld. Dat zal waarschijnlijk de 5050 zijn? Voorts kun je inderdaad opnemen met de Humax 5100c, 5200c, 5300c en 5400c. De 5400c is gebouwd op hetzelfde platform als de 5200c, maar heeft een schijf van 1 TB. Alle Humax modellen werken inderdaad met Ext.3. Deze kunnen ook de externe schijf formatteren, de 5050c uitgezonderd. Als daarop een externe schijf word aangesloten dient deze vooraf op de PC geformatteerd te worden, in, uiteraard, Ext.3. Maar externe schijven waarop al opnames staan, kunnen niet altijd zomaar tussen de verschillende modellen worden uitgewisseld.

      Voorts zijn er ook programma's om opgenomen bestanden te kunnen laten zien op de PC. Echter pleit ik er doorgaans voor geen externe schijf te gebruiken, maar de Humax op te nemen in je netwerk en met FTP te werken. Dat is ook wat men het meest doet.

      Echter is er nu gereageerd op een vraag uit 2014, dus ik moest wel even kijken waar dit over ging...

      Daarnaast gebruikte ik toen nog niet de aanvulling 'ondersteuning Humax' achter mijn naam, welke ik mag voeren door mijn jarenlange samenwerking met het bedrijf en dus kon je dat ook niet weten.

      Nogmaals dank.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 26-7-2018 om 00:04

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info