• Hallo 25/5 was er een nieuwe software update bechikbaar voor mijn humax 5300c .
    ik had hier van te voren een harde schijf aan hangen van 120gb om op te kunnen nemen , toendertijd deze al geschikt moeten maken voor humax (ext3) en ging altijd zonder problemen.
    Maar nu na de software update is mijn harde schijf weg !!
    Al van alles geprobeerd ,terug gezet naar ntfs,fat32 en ook weer ext3 maar niks mag baten.
    Het rare is als ik er een usb stick van 16gb aan hang die ook in fat32 geformatteerd is ziet hij hem wel.
    Als dat zo iedere keer bij Humax gaat met de updates dan laat maar zitten want je wil toch op kunnen blijven nemen.
    Wat nu te doen , ik ben ten einde raad!
    Mvg pascal

    Sorry had deze in een verkeerde rubriek geplaats .

    Gesteld op 1-6-2014 om 11:20 in forum Humax HUMAX IRHD-5300C Misbruik melden
    • Dag Pascal.

      Ik zag al dat er wat was misgegaan. Ik zal de vraag bij de 5200 even verwijderen.

      (Willem, site beheer).

      Met de updates worden juist vaak issues verholpen, maar als ik zie wat je hebt gedaan is dat niet goed gegaan. Je dient n.l. een schijf door de decoder zelf te laten formatteren, wil je deze gebruiken voor het opnemen etc. Dat gebeurt in Ext3. Je dient de schijf dus niet op andere manieren te formatteren en een stick is niet geschikt voor het maken van opnames. Je kan in dit geval het best de schijf loskoppelen, de decoder enige tijd spanningsloos zetten, en deze na het opnieuw inschakelen terug stellen naar de fabriekstand en opnieuw installeren. Zet de decoder dan in stand-by, sluit een geschikte schijf aan (min.100GB, max.1TB) waarbij moet worden opgemerkt dat de schijf die je nu gebrukte en op andere manieren hebt geformatteerd wellicht niet meer geaccepteerd wordt, en vervolgens laat je de schijf door de decoder zelf formatteren. Je zou dan weer probleemloos gebruik moeten kunnen maken van de opname functie. Maak je voorts niet te druk, want het is maar een decoder en er komt altijd wel weer een oplossing. Ik begrijp natuurlijk wel dat het vervelend is, maar om er ten einde raad van te raken gaat wellicht wat ver. Denk om je hart.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 1-6-2014 om 11:50

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info