• Hallo.

    Ik heb mijn defecte Samsung decoder laten via Ziggo laten vervangen door een Humax 5300. Na installatie duurde het circa 10 minuten voor ik beeld van een belabberde kwaliteit had.
    Via de helpdesk van Ziggo is mij een nieuwe Humax 5300 C opgestuurd.

    De beeldkwaliteit is nu goed maar voor ik beeld heb ben ik 6 tot 10 minuten verder. Na 6 minuten af en toe een beeldje en na 10 minuten een goed beeld.
    Ik heb alle geadviseerde tips en trucs toegepast, zoals het uitschakelen van de spaarstand. Het reseten, het terug zetten naar de fabriekswaarden.
    Mijn Loewe tv is 5 jaar oud.

    Nog iemand met een tip???

    Joop

    Gesteld op 2-5-2014 om 19:17 in forum Humax HUMAX IRHD-5300C Misbruik melden
    • Dag,

      Hoe is de decoder op de TV aangesloten? Als dat middels HDMI is, dan dien je doorgaans zelf de juiste ingang te activeren op de TV. Ook dien je bij een HD-ready TV de decoder via de V-format toets in te stellen op 720P en op 1080I bij een Full-HD TV. Maar het mag uiteraard niet zolang duren voor er weergave is. De 5400 die ik zelf bezit, heeft daar maar en paar seconden voor nodig. Ik vraag me dus af of het wel aan de decoder ligt. Is deze wel op de juiste manier geïnstalleerd? (hieronder zojuist beschreven). Het vreemde is n.l. dat je aangeeft dat het beeld ook nog niet eens in orde is en dat dus klaarblijkelijk beetje bij beetje wordt opgebouwd en dat is natuurlijk niet goed. Is er al eens een ander apparaat op de betreffende ingang van de TV aangesloten en staat de decoder niet op of vlakbij een versterker, receiver o.i.d? Kan er een apparaat zijn dat de werking van de decoder anderszins negatief beïnvloed? Het is raadzaam dat eens te controleren, evenals het controleren van de waarden zoals sterkte, kwaliteit en BER, want ik kan me niet echt voorstellen dat je 2 keer achter elkaar een decoder krijgt met eigenlijk hetzelfde issue.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 2-5-2014 om 19:33

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info