• Sinds gisteren onze oude 5000c vervangen door een 5300c via hetzelfde aansluitschema.
    Antennekabel tussen wand contactdoos via de Humax naar de TV en een scartkabel tussen Humax en de TV (is een oude analoge Sony).
    Echter als ik alleen de TV aanzet om analoog te kijken heb ik een zwart beeld. Alleen als ik de 5300c aanzet of de scartkabel losneem heb ik beeld.
    Hoe kan dit?? Met de oude 5000c aangesloten (met het zelfde kabel schema) kan ik wel zonder problemen analoog kijken.

    Gesteld op 10-4-2014 om 12:13 in forum Humax HUMAX IRHD-5300C Misbruik melden
    • Dag,

      Dat komt waarschijnlijk omdat de 5300 standaard in de energiespaarstand staat. Deze geeft dan n.l. ook niet altijd het antenne signaal door. Ga nu even naar het menu, vervolgens naar 'energiebeheer' en schakel daar de energiespaarstand uit. Je kan daar tevens het automatisch uitschakelen uit zetten, zodat de decoder niet na 3 uur uitschakelt als deze niet wordt bediend.

      Gr. Willem. Geantwoord op 10-4-2014 om 13:08

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag,

      Dat is zeer vreemd, want de decoder zou in ieder geval in die stand het antenne signaal gewoon door moeten sturen. Ik adviseer je de decoder eens terug te stellen naar d e fabriekstand en opnieuw te installeren en dan meteen weer beide opties uit te zetten. Is het issue dan nog niet verholpen, ga dan even terug met de decoder, erbij vermeldend uiteraard wel even na te gaan of de gebruikte kabel(s) wel in orde is/zijn.

      mvg. Willem. Geantwoord op 10-4-2014 om 18:06

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • @Willem (10-04 18:06): Vanavond van alles aan instellingen op de 5300c geprobeerd.
      Ook verschillende scart en TV kabels geprobeerd maar niks werkt.
      Ik blijf een zwart beeld houden bij het analoog kijken, wel heb ik geluid.
      Als ik de 5000c terug zet werkt alles wel naar behoren.
      Geantwoord op 10-4-2014 om 20:57

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag,

      Heb je de decoder ook al even terug gezet op de fabrieksinstellingen en opnieuw geïnstalleerd? Als dat n.l. ook niet helpt, is het raadzaam even langs je dealer te gaan met de decoder, want via de kabel dien je gewoon het analoge signaal te ontvangen, ook als dat via de decoder loopt. Ik heb hier nu zelf de 5400 en die geeft het signaal keurig door. Het lijkt er dus op dat er iets mis is met de decoder, van hetgeen uitgaande je me aandraagt.

      Mvg. Willem
      Geantwoord op 10-4-2014 om 23:09

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • @Willem (10-04 23:09); Ontvanger heeft intussen een software update gehad en terug gezet naar fabrieksinstellingen. Mocht ook niet baten.
      Ontvanger kwam rechtstreeks mee met de installateur van Ziggo, dus ik zal eens contact met ze opnemen. Geantwoord op 11-4-2014 om 00:32

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • dag,

      Dan zul je inderdaad even terug moeten met de decoder, of deze zal terug moeten naar de provider, want dit klopt uiteraard niet. Ik kan op afstand niet bepalen of er een defect is, maar daar lijkt het zo wel een beetje op en dat wordt zeker door Humax doorgaans prima opgelost.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 11-4-2014 om 13:14

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • @Willem (11-04 13:14) Antwoord van Ziggo;
      "Hallo Marc,

      Met dit probleem kunnen we je helaas niet verder helpen aangezien dit door de combinatie televisie naar decoder wordt veroorzaakt.

      Excuses voor het ongemak.

      Groeten,

      Erwin" Geantwoord op 11-4-2014 om 17:38

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • @Willem: Probleem opgelost!! Op advies van iemand op het Ziggo gebruikers forum in de Humax het scart signaal van RGB op CVBS gezet en toen werkte het.
      Geantwoord op 11-4-2014 om 17:48

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag,

      Dat is mooi te zien, maar je zou dan al een heel erg oude TV moeten hebben, want een beetje recente beeldbuis en dan spreek ik al over meer dan 10 jaar, ondersteund zeker RGB. Maar als ik het zo lees, klopt je eerdere vraag ook niet helemaal, daar je aangeeft dat je geen TV beeld had als je analoog kijkt en dat doe je helemaal niet via scart en dus heeft de stand RGB of CVBS (Video) daar dan ook niets mee te maken. Je doet n.l. niets anders dan het antennesignaal doorsturen naar de TV, waarna de tuner iin de TV zelf het beeld weergeeft. Analoog kijken doe je dus met de eigen tuner in de Tv en niet via scart, dus de situatie is voor mij nu wat onduidelijk. Als je via scart kijkt, in dit geval omdat je een oudere TV hebt, kan de scart uitgang op de decoder dus nagenoeg altijd ingesteld worden op RGB en het analoog kijken via de tuner in de TV staat daar geheel los van.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 12-4-2014 om 20:04

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • @Willem (12-04 20:04); Klopt dat de TV al ouder is dan 10 jaar.
      Maar mijn eerdere verhaal klopt nog steeds helemaal.
      Op het moment dat ik in de Humax het scart signaal weer op RGB zet heb ik op de TV bij analoog kijken een zwart beeld maar wel geluid.
      Pas als ik de scartkabel in dat geval losneem heb ik zowel beeld als geluid.
      Er blijft dus ergens een signaal op de scartkabel staan.
      Op advies van iemand op het Ziggo gebruikers forum heb ik op de scartkabel de A/V select (pin 8) verwijderd, maar dat gaf ook geen resultaat. Zie: Klik op deze LINK
      Geantwoord op 13-4-2014 om 16:01

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag,

      Het lijkt er dan inderdaad op dat er iets misgaat bij het scart signaal. Heb dit zelf nog niet zo gezien en het verbaast me dan ook dat het opgelost is als je de decoder op CVBS zet. Het kan zo zijn dat de TV niet overweg kan met het RGB signaal, maar dat uit zich pas als je de decoder laat weergeven en niet als je via de kabel en de TV tuner zelf kijkt. In ieder geval zou het niet mogen voorkomen, maar dat was je al wel duidelijk. Maar goed, als het zo is opgelost is dat natuurlijk mooi, alleen wordt de beeldkwaliteit wel minder als op CVBS, ofwel Video wordt ingesteld. Het is echter eigenlijk wel raadzaam even uit te vinden of het issue nu in de TV of de decoder zit, al zul je bij een nieuwe TV uiteraard gebruik gaan maken van HDMI.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 14-4-2014 om 20:35

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info