• Beste Willem,
    Allereerst mijn complimenten voor al je geduldigde beantwoordingen die ik hier onder lees. Dat mag ook wel eens gezegd.
    Ik heb een 5300C en heb daar een WD My Passport Ultra (500gb) voor aangeschaft. De uitgaan van de HDD is weliswaar usb 3.0 maar er wordt in de gebruiksaanwijzing vermeld dat de HDD nog steeds compatible is met USB 2.0. So far so good. Toen ik de HDD aansloot gebeurde er in eerste instantie niets. Een paar pogingen later met wat aan en uitzetten werd ineens de schijf herkend. OK formateren maar. Het leek goed te zijn gegaan. Toen ik echter een paar uur later de Humax en TV weer aanzette bleef deze 'hangen'. In mijn optiek werd ie geblokt door de HDD. Dit heeft de Humaz namelijk nog nooit eerder gehad. Alles weer hard moeten loskoppelen. De stroom moest er even af want anders was de Humax niet uit te zetten.
    Het vreemde was dat daarna de HDD weer herkend en weer gevraagd werd om te formatteren. Dat ging wel goed maar het resultaat was dat de HDD over nog weer minder opslagcapaciteit beschikt. Nu nog maar 400 gb i.p.v. 437 na de eerste keer formatteren. Omdat ook daarna, na de humax uit en aangezet te hebben, weer het hele zaakje blokte heb ik het opgegeven. Dit had ook nog eens tot gevolg dat ik de HDD niet meer door de PC herkend wordt. Wle als usb station maar niet meer met een drive letter. Dat is natuurlijk is dit humax verband even bijzaak maar ik denk dat de winkelier geen 'defecte'nota bene nieuwe hdd terugneemt of omruilt.
    Heb ik nu iets over het hoofd gezien waardoor het wel en niet herkennen van een hdd door de humax niet vlekkeloos verloopt.

    Groet
    Paul

    Gesteld op 17-2-2014 om 21:18 in forum Humax HUMAX IRHD-5300C Misbruik melden
    • Dag Paul,

      Als je even Googelt kun je opties terug vinden om de HDD weer geschikt te kmaken voor de PC (opnieuw formatteren). Ik moet die gegevens ook ergens hebben, maar kon dat zo niet vinden.

      Maar het lijkt er sterk op dat de HDD niet wordt ondersteund door de decoder. Het euvel dat je noemt kan voorkomen wanneer een te grote of dus niet ondersteunde schijf wordt gebruikt. Deze schijf werkt doorgaans prima en is voor normaal gebruik groot genoeg: Acer LC.EXH0A.004 2.5" 500 GB zonder voeding. Deze laat je vervolgens door de decoder formatteren, waarna er opnamen kunnen worden gemaakt. Minimaal moet de schijf 100 GB zijn. Je kan uiteraard ook dit type schijf aansluiten met een grotere capaciteit, maar blijf onder 1TB om issues te voorkomen. Als de schijf meteen wordt geaccepteerd en te formatteren is, zal deze doorgaans uitstekend zijn werk blijven doen. Maar is een schijf niet geschikt gaat het uiteindelijk mis. Zag dit recent elders nog waar men tal van keren de schijf diende los te koppelen wilde de Humax (5200) deze accepteren en dan weet je eigenlijk al dat het misgaat, want ook al kun je de HDD dan uiteindelijk gebruiken, zal het vaak voorkomen dat opnemen, afspelen of wissen niet (correct) zullen werken.

      Overigens dank voor je positieve reactie. Er zijn helaas veel mensen die niets meer laten horen en dan is dit weer een opsteker om door te gaan.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 17-2-2014 om 22:11

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info