• Mijn afstandsbediening reageert nergens op er brand wel een rood lampje bij pvr. gaat om de humax RM-h01u hoe kan dat?

    Gesteld op 26-1-2014 om 19:54 in forum Humax HUMAX IRHD-5300C Misbruik melden
    • Dag,

      Inderdaad dient wel het PVR ledje op te lichten. Maar druk anders nogmaals op de PVR toets. Als de afstandsbediening dan nog niet werkt, druk dan de OK en 0 (nul) toets samen in. Waarschijnlijk zie je dan op de Humax, die dan wel, net als de Tv ingeschakeld moet staan, een pagina over het beeld verschijnen waarmee je de afstandsbediening en decoder weer op dezelfde instelling kan zetten.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 26-1-2014 om 22:12

      Waardeer dit antwoord (100) Misbruik melden
    • NOU dat was het dus.Na uren gepreuteld te hebben ben ik er eindelijk achter wat je moet doen als er alleen maar een rood lampje brandt op de afstandsbediening van Humax. Druk tegelijk de Ok en de 0 in en er geschiedt een wonder. En toen deed hij het weer! Waarom zetten jullie dit niet op de handleiding? Groot en in het rood .als eerste optie. ! Dat is het advies!. Geantwoord op 14-9-2016 om 05:48

      Waardeer dit antwoord (73) Misbruik melden
    • Dag,

      fijn dat het ook nu weer voor elkaar is. Ik verleen alleen ondersteuning voor Humax, maar ik maak uiteraard niet de handleidingen. En buiten deze optie, zijn er nog tal van andere opties welke niet in de handleiding zijn opgenomen, maar er wel voor kunnen zorgen dat je zelf, al dan niet met wat hulp, in staat bent, bepaalde problemen op te lossen.

      Maar goed, ook daarom zet ik me hier en elders in, en als men dus een vraag heeft, is het altijd goed die even op te werpen, want doorgaans kan ik dan wel een antwoord geven en een oplossing aandragen.

      En ik zie net dat mijn eerdere reactie 12 keer is gewaardeerd, dus er zijn meer mensen welke gelukkig het antwoord op deze vraag kunnen vinden.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax. Geantwoord op 14-9-2016 om 17:57

      Waardeer dit antwoord (30) Misbruik melden
    • PS: dat je voor een andere modus kan kiezen via de 0 en de OK toets, is gedaan, om te voorkomen, dat wanneer je meerdere Humax decoders bij elkaar hebt staan, deze op eenzelfde afstandsbediening reageren. Ik heb er regelmatig meerdere staan en stel dan ook even (tijdelijk) een andere modus in op de apparaten, zodat ze afzonderlijk, met de eigen afstandsbediening, kan bedienen, zonder dat daarbij dus een ander exemplaar reageert.

      En volgens mij is dat wel in de handleiding opgenomen, maar daar ik die niet zo vaak lees en elk type weer de eigen opties heeft, onthoudt ik dat ook allemaal niet.

      Mvg. Willem Geantwoord op 14-9-2016 om 18:02

      Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden
    • Bij mij blijft het rode lampje van PVR branden. Ook als ik OK en nul samen indruk . Het enige dat er gebeurt is dat mijn beeld in slowmotion gaat. 1/2 1/4 1/8, dit doen zelfs alle toetsen die ik gebruik. Frustrerend en vind nergens online een oplossing. Geantwoord op 19-8-2017 om 22:16

      Waardeer dit antwoord (18) Misbruik melden
    • Reactie op vraag van 19-08-2017 22;16:

      Dan speelt er ook iets anders. Als de PVR toets blijft oplichten met je nooit de 0 en oke toets tegelijk indrukken, maar de batterijen uit de afstandsbediening verwijderen, en na ongeveer 1 uur, nog zonder dat de batterijen zijn herplaatst, een aantal willekeurige toetsen indrukken. Daarna plaats je de batterijen terug.

      Werkt dat niet, dan moeten de baterijen een hele nacht uit de afstandsbediening worden verwijderd.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 19-8-2017 om 22:30

      Waardeer dit antwoord (12) Misbruik melden
    • Bij mij bleef eerst het rode lampje branden na iedere toets die in indrukte. Zappen ging heel erg langzaam en dubbele cijfers kon ik niet indrukken. Nu doet de afstandsbediening helemaal niets meer; geen rode lampjes, geen reactie bij de combinatie OK en nul. Er zitten nieuwe batterijen in de afstandsbediening...

      Hoe vind ik hiervoor een oplossing? Alvast bedankt! Geantwoord op 7-9-2017 om 22:32

      Waardeer dit antwoord (13) Misbruik melden
    • "Bij mij bleef eerst het rode lampje branden na iedere toets die in indrukte. Zappen ging heel erg langzaam en dubbele cijfers kon ik niet indrukken. Nu doet de afstandsbediening helemaal niets meer; geen rode lampjes, geen reactie bij de combinatie OK en nul. Er zitten nieuwe batterijen in de afstandsbediening..."

      Ten eerste even dit: het is eigenlijk beter een dergelijke vraag als nieuwe vraag te stellen en niet bij een andere vraag te plaatsen. vooral als er geen naam bij staat is dat lastig reageren. Maar sowieso willen we eigenlijk dat een nieuwe vraag ook als nieuwe vraag wordt gesteld. Ik laat het nu staan waar het staat, maar let hier volgende keer even op a.u.b.

      Wat de afstandsbediening betreft; probeer eens of het baat als je zo'n 8-12 uur de batterijen uit de afstandsbediening haalt. Voordat je deze weer herplaatst druk je wat willekeurige toetsen in om de restspanning te doen verdwijnen, om vervolgens nieuwe, liefst batterijen van Duracell te plaatsen. Deze gaan lang mee, maar houden ook zeer lang hun spanning van 1,5 volt vast en de stroom blijft vrijwel tot het eind constant. Plaats geen oplaadbare batterijen daar deze vaak maar 1,2 Volt afgeven, tegen 1,5 Volt bij 'gewone' exemplaren.

      De OK en 0 toets dien je niet zomaar te gebruiken. Dat doe je alleen als je een andere modus wil instellen, of als de afstandsbediening wel normaal lijkt te werken, maar de decoder niet reageert. Maar hier speelt iets anders.

      Ik hoop dat dit gaat lukken.

      Mvg. Willem
      Site beheer
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 8-9-2017 om 02:01

      Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden
    • Hallo Willem,

      Christiane hier, ook mijn afstandsbediening doet niks meer. het rode lampje bovenin brandt wel, maar dat is ook alles. Ik heb nu ook de batterijen eruit gehaald, dus ik hoop dat dat werkt :) Geantwoord op 8-10-2017 om 15:30

      Waardeer dit antwoord (12) Misbruik melden
    • Dag Christiane,

      kijk anders eens of een van de andere opties wil werken. Je ziet aan het aantal waarderingen dat vooral de instelling van de juiste modus (standaard modus 1) met de 0 en OK toets vaak goed werkt. Ik ga dat dan ook even doorgeven aan Humax en Ziggo, daar men vaak uitgaat van een defect. Vooral Ziggo ruilt vaak (onnodig) een afstandsbediening om terwijl dat niet nodig is. Ziggo levert n.l. nog als enige Humax de 5300c als standaard mediabox als huurmodel, waarbij wel moet worden opgemerkt, dat deze alleen wordt geleverd in fZiggo, ofwel voormalig Ziggo gebied, en niet in het fUPC gebied, ofwel, dat gebied dat eerder onder UPC viel.

      Men denkt vaak dat alles nu gelijk is nu het allemaal onder Ziggo valt, maar er zijn nog steeds verschillen.

      De Humax is wel bruikbaar in fUPC gebied, maar dan alleen voor de vrije zenders. Ook ITV/VOD is daar niet beschikbaar.

      Dit even ter info.

      Ik ben benieuwd naar de afloop. Ik moet zeggen dat ikzelf weinig issues aantref bij de Humax modellen welke ikzelf gebruik of heb gehad. Maar natuurlijk kan alles defect raken. daar is de Humax geen uitzondering op.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 8-10-2017 om 22:43

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • als ik een toets in wil drukken gebeurt er niks want het lampje tv geeft iedere rood! deze knop zit tussen de pvr en aan en uit knop in!! Geantwoord op 18-10-2018 om 09:53

      Waardeer dit antwoord (9) Misbruik melden
    • "als ik een toets in wil drukken gebeurt er niks want het lampje tv geeft iedere rood! deze knop zit tussen de pvr en aan en uit knop in!!"

      dan dien je even op die PVR toets te drukken, zodat deze oplicht. Daarna is de afstandsbediening te gebruiken voor de PVR (Humax). Voor Tv bediening druk je weer even op de Tv toets enz.

      Staat ook in de handleiding.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 18-10-2018 om 11:42

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Mijn Humax RM-H01U Afst. bed. deed niets meer. Omdat ik dacht: Misschien moeten er nieuwe batterijen in , haalde ik deze er even uit en later dezelfde er weer in En voila Mijn a.b deed het weer.Toeval? of teveel mee gerommeld? Geantwoord op 22-11-2019 om 17:55

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Mijn Humax RM-H01U Afst. bed. deed niets meer. Omdat ik dacht: Misschien moeten er nieuwe batterijen in , haalde ik deze er even uit en later dezelfde er weer in En voila Mijn a.b deed het weer.Toeval? of teveel mee gerommeld?

      Nee, geen toeval. Kan soms inderdaad werken wat je hebt gedaan. Maar om de afstandsbediening echt te resetten kun je dit doen: Batterijen verwijderen, deze er minstens 12 uur uit laten, daarna op wat toetsen drukken, maakt niet uit welke, en dan de batterijen, of nieuwe, terug plaatsen. Let op; bij oplaadbare batterijen kan de spanning 1,2 Volt zijn tegen 1,5 Volt bij 'normale' types. Dat kan dus tot problemen leiden. Ik raad daarom doorgaans aan geen oplaadbare types te gebruiken en de batterijen van Duracell te gebruiken. Deze leveren nl. tot bijna het einde de juiste spanning en stroom en er is minder kans op lekken. Noot: als de PVR/TV toets etc. snel gaan knipperen, zijn de batterijen leeg.

      Willem
      Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 24-11-2019 om 02:10

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Bij mij licht de PVR knop helemaal níet op, kan ook niet van zender wisselen.
      Via een andere afstandsbediening lukt het dan weer wel, heb ik de tv per toeval op standby gezet, ik kan het er niet af halen, zo dat ik weer kan zappen, wat dan weer wel lukt met een andere oudere afstandsbedoening.
      Bij de decoder zie ik een groen lampje standby staan, die blijft aan staan, een reset heb ik al geprobeerd lukt niet. Geantwoord op 17-2-2020 om 20:05

      Waardeer dit antwoord (7) Misbruik melden
    • Ben bij oom en tante maar de lampjes van tv en pvr knipperen steeds. Ze kunnen nu geen tv kijken alleen radio luisteren Geantwoord op 7-1-2021 om 20:56

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik doe 2 keer het volgende als de zaak vast staat: pvr indrukken en daarna rood.
      De eerste keer pvr/rood geeft een sprong naar het web, daar kan je niet normaal uit, dan nog een keer pvr en rood doen en lopen maar weer. Een superbug dus. Geantwoord op 14-2-2022 om 23:30

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info